Rishi Sunak, fins dimarts ministre d'Economia del Regne Unit, s'ha postulat aquest divendres com a candidat per rellevar Boris Johnson com a líder del Partit Conservador i primer ministre. Sunak ha llançat la seva campanya "Ready4Rishi" ("Preparats per a Rishi") a Twitter, on inclou un vídeo promocional i un eslògan on destaca la necessitat de "restaurar la confiança, reconstruir l'economia i reunificar el país".

Aquest dijous Johnson va dimitir com a cap del partit conservador, però romandrà com a primer ministre en funcions fins que els tories elegeixin el seu substitut. Val a dir, però, que hi ha veus dins del partit que demanen que plegui abans.  Ara bé, no només s'ha postulat Sunak, sinó que també ho ha fet l'exadvocada general de l'Estat, Suella Braverman, i Tom Tugendhat, un exsoldat ara president del comitè d'Afers Estrangers de la Cambra dels Comuns.

Sunak va acusar l'exprimer ministre de falta de "competència, serietat i integritat" i va dimitir, fet que va originar la posterior dimissió del mateix Johnson, ja que Sunak era una figura de molta rellevància dins l'executiu. Fins al moment, la candidatura de Sunak, de 42 anys, és la més destacada. Des de fa mesos, se'l considera el favorit per agafar el relleu de Johnson. No obstant això, darrerament, la seva reputació ha baixat. 

Concretament, Sunak va dimitir minuts després que ho fes el seu company del ministeri de Sanitat, Sajid Javid, a qui havia substituït el 13 de febrer del 2020 al capdavant de la cartera d'Economia. Doncs bé, no es pot descartar la possibilitat que Javid també es presenti a les eleccions primàries que ha de celebrar el Partit Conservador per buscar un substitut de Johnson. L'anomenat Comitè 1922, que agrupa el grup parlamentari tory, tria dilluns vinent la nova executiva, que posarà en marxa el procés electoral per decidir qui serà el nou líder.

Sunak, esquitxat per l'escàndol del Partygate

Rishi Sunak també va ser present a les festes de Downing Street (Partygate) que han causat la dimissió de Boris Johnson. L'exministre d'Economia va ser fotografiat a l'acte d'aniversari de Boris Johnson sense respectar la distància de seguretat i sense mascareta. Sunak va ser enxampat en un moment de gran nombre de casos de covid-19 i amb les restriccions anticovid vigents. Com a resultat de la festa, Rishi Sunak va ser multat per infringir les restriccions contra la covid-19.

Una altra polèmica que concerneix Sunak té a veure amb uns pressumptes arranjaments fiscals de la seva dona, Akshata Murty, filla d'un magnat indi.