La veterana reportera Shireen Abu Akleh ha mort aquest dimecres cobrint la batuda que ha realitzat l'exèrcit israelià a Jenín, Cisjordània. Una bala ha impactat al cap de la periodista, qui des de la Segona Intifada treballava per Al Jazeera. Abu Akleh i un altre company periodista han estat víctimes dels trets que s'han disparat durant la intervenció dels soldats israelians a la localitat cisjordana. Els periodistes testimonis dels fets han apuntat a un possible franctirador. Els presents han intentat ajudar a Abu Akleh i l'altre reporter, mentre ell ha sobreviscut, ella ha perdut la vida als 52 anys. 

Cas i armilla antibales amb les lletres press (premsa, en anglès) grans i clares. Així anava vestida la periodista d'Al Jazeera segons els testimonis i els vídeos de la seva mort que s'han difós per les xarxes socials. Malgrat estar correctament identificada, ha estat el blanc d'una bala que li ha impactat a la cara. La seva correcta identificació ha dut a Al Jazeera, mitjà per qui treballava, a acusar l'Estat d'Israel d'assassinar a Abu Akleh "a sang freda". "Condemnem aquest crim atroç, a través del qual es pretén impedir que els mitjans de comunicació duguin a terme el seu missatge, i responsabilitzem el Govern israelià i les forces d'ocupació per l'assassinat de la difunta col·lega Shireen", apunta la cadena qatariana en un comunicat.

Les autoritats palestines també han apuntat a l'Estat israelià com a culpable de la mort de la periodista. Per la seva banda, l'Exèrcit israelià ha assenyalat que les circumstàncies de la seva mort no estan clares i han apuntat als trets de milicians palestins com la causa de la mort, recull Efe. Des de fa setmanes a Jenin, l'actuació dels soldats israelians s'ha intensificat, fent més batudes el darrer més. L'augment de les accions militars israelianes a la zona són una resposta als sis atacs que va patir Israel a finals de març, que van acabar amb 18 morts. Les darreres accions de les tropes d'Israel arran d'aquests atacs han acabat amb la vida d'una trentena de palestins. 

Una investigació conjunta

El govern d'Israel ha obert la porta a dur a terme una "investigació conjunta" sobre la mort d'Abu Akleh. "Els periodistes han de tenir protecció en zones de conflicte i tenim la responsabilitat de conèixer la veritat", va indicar al compte de Twitter el ministre israelià.

L'oferta d'Israel no apaivaga la indignació del govern palestí. El president palestí, Mahmud Abbàs, ha assenyalat directament a Israel com responsable i ha subratllat: "Presidència responsabilitza plenament el govern israelià per aquest crim atroç, part d'una política diària de l'ocupació contra el nostre poble, la seva terra i els seus llocs sagrats".

Mentre continuen les acusacions creuades per la mort d'Abu Akleh, qui anava visiblement identificada com a periodista, molts companys de professió i organitzacions internacionals han expressat el seu condol i ràbia. per la mort de la reportara exercint el seu ofici.