Paul Manafort, l'excap de campanya de l'ara president dels Estats Units, Donald Trump, va acceptar declarar-se culpable davant d'una cort federal de delictes de frau en el marc de la investigació de la trama russa, segons mitjans nord-americans.

Manafort, que ja va ser declarat culpable de vuit delictes de frau fa tres setmanes, reconeixerà així la seva responsabilitat en càrrecs que se li imputaven per tal d'evitar el judici previst per al proper 24 de setembre i un potencial tercer judici.

L'exassessor de Trump, acusat de delictes que podrien portar-lo a passar la resta de la seva vida a la presó, va assolir un acord amb la fiscalia especial de la trama russa a la recerca d'una reducció de la condemna, encara que els detalls no han transcendit.

Manafort, que encara espera una sentència del jutge que li fixi la pena pels vuit càrrecs de frau per qui va ser declarat culpable, afrontava un segon judici en el marc de la investigació i esperava que es concretés un tercer sobre una desena de càrrecs declarats nuls en el judici previ.

Robert Mueller, el fiscal especial de la trama, investiga des de maig de 2017, de manera independent al govern americà, els possibles llaços entre membres de la campanya de Trump i el Kremlin, que les agències d'Intel·ligència acusen d'interferir en els comicis de 2016.

Manafort suposadament va treballar entre 2006 i 2017 per a governs estrangers, inclosos l'Executiu prorús de l'expresident ucraïnès Víktor Yanukóvich (2010-2014), i per a oligarques russos, que va ajudar a millorar la seva imatge a Washington sense comunicar-los-ho a les autoritats, la qual cosa constitueix un crim.

El procés contra ell és producte de la investigació de Mueller, però no està relacionada directament amb les activitats que va desenvolupar entre març i agost de 2016 a la campanya de Trump, on va arribar a ser el cap fins que es va veure obligat a dimitir per ocultar el cobrament de 12,7 milions procedents de Yanukóvich.