Després de la victòria d'Ucraïna a Eurovisió gràcies al televot, el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha promès a les seves xarxes socials que el país acollirà la propera gala d'Eurovisió i que farà “tot el possible” perquè se celebri a l'assetjada ciutat de Mariúpol, que ja ha esdevingut un símbol de la guerra. “Lliures, pacífics, reconstruïts!”, ha assenyalat abans de donar les gràcies al grup Kalush Orchestra que ha aconseguit el primer lloc a la gala aquest dissabte. 

"L'any que ve Ucraïna serà la seu d'Eurovisió! Farem tot el possible per rebre algun dia els participants i convidats d'Eurovisió a Mariúpol", ha comunicat el president ucraïnès a les seves xarxes socials. "El nostre coratge impressiona el món, la nostra música conquereix Europa", ha expressat Zelenski, que també ha aprofitat l'avinentesa per recordar que ja és la tercera vegada que Ucraïna guanya Eurovisió. De fet, al començament de la gala ja va enviar un missatge a través de Telegram en què demanava el vot per als seus representants. "Gràcies per guanyar Orquestra Kalush i tots els que van votar per nosaltres! Estic segur que el nostre acord victoriós a la batalla amb l'enemic no és lluny. Glòria a Ucraïna!", ha reblat. 

Zelenski eurovision
Publicació a Instagram de Zelenski/ Instagram

Ucraïna ja apareixia com una de les favorites a guanyar Eurovisió 2022 a les cases d'apostes durant aquests dies previs a la gala final. Segons Eurovisionworld, el portal que recull les dades de les disset principals cases d’apostes europees, el guanyador d'Eurovisió 2022 havia de ser Ucraïna, país al qual els eurofans han decidit donar suport per la situació que està vivint arran de la invasió russa.

Kalush Orquestra

Kalush Orchestra és el grup de rap ucraïnès que ha guanyat Eurovisió al Pala Alpitur de Torí amb la cançó 'Stefania', una composició que barreja diferents gèneres musicals com el rap, el folk i la música tradicional ucraïnesa. La cançó amb la que han guanyat és una oda a la maternitat i un homenatge a la mare del cantant. A pesar del fet que la cançó va ser escrita abans de l'esclat de la guerra per la invasió russa, es podria interpretar com una al·legoria a la pàtria ucraïnesa. També és un himne a favor de la pau a causa de la dramàtica situació que està vivint el país per culpa de la invasió russa. 

Espanya se situa en tercer lloc

Qui també ha quedat al top 5 és la representant d'Espanya, Chanel Terrero. Concretament, ha quedat en tercera posició, un gran èxit. I és que feia anys que Espanya no aconseguia tan bon resultat, des de 1995, quan va quedar segona. Enguany, només l'han superat Ucraïna i el Regne Unit. La proposta de Chanel, "SloMo", ha fet ballar el públic de Torí, trepitjant fort l'escenari i aconseguint tornar a situar Espanya entre els primers llocs de la classificació després d'anys de no aconseguir quedar en els primers llocs.