El Govern dels Estats Units exigirà una prova de Covid-19 negativa a tots els passatgers aeris abans de volar al país, inclosos els nord-americans, van anunciar aquest dimarts els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC).

La mesura, que entrarà en vigor a partir del 26 de gener, estableix també la recomanació de sotmetre's a una nova prova de tres a cinc dies després de l'arribada al país i romandre en quarantena a casa durant set dies després del viatge.

"Les proves abans i després del viatge són una mesura fonamental per frenar la introducció i propagació de Covid-19", van dir els CDC en un comunicat.

"Aquesta estratègia és consistent amb la fase actual de la pandèmia i protegeix de manera més eficient la salut dels nord-americans", va agregar l'organisme governamental.

El país més afectat del món

Els Estats Units, el país més afectat del món per la pandèmia del coronavirus, han registrat ja més de 22,7 milions de contagis confirmats i gairebé 380.000 morts, quan continuen incrementant-se els casos a tot el país.

Els CDC van justificar aquesta mesurada en assegurar que cada vegada sorgeixen en països de tot el món variants diferents del virus SARS-CoV-2 i que "hi ha evidència d'una transmissibilitat més important d'algunes d'aquestes variants".

Prova covinya|cocep PCR EFE

Una treballadora sanitària marca una prova de Covid-19 / EFE

"El requisit de proves per als passatgers aeris ajudarà a frenar la propagació del virus mentre treballem per vacunar el públic nord-americà", van indicar els CDC.

La prova, tres dies abans del viatge

Les proves de laboratori negatives de Covid-19 s'hauran de fer dins dels tres dies previs al viatge cap als EUA i han de documentar-se per escrit a l'aerolínia, que estrà encarregada de confirmar aquests resultats.

"Si un passatger no proporciona documentació d'una prova o de la recuperació negativa (de la malaltia), o no es realitzen una prova, l'aerolínia ha de denegar l'embarcament al passatger", va indicar.

La mesura arriba en un moment de preocupació per l'expansió de la nova variant del virus registrada al Regne Unit i de la qual ja s'han trobat diversos casos als Estats Units.

Des de finals de desembre, el país ja exigia la presentació d'una prova de coronavirus negativa realitzada com a màxim 72 hores abans del viatge als qui volessin des d'aeroports britànics.

Els països vetats

Actualment, els Estats Units prohibeixen l'entrada de viatgers de nombrosos països, inclosos els de la Unió Europea (UE), llevat que siguin ciutadans nord-americans, residents permanents o tinguin alguna exempció.

"Les proves no eliminen tots els riscos, però quan es combinen amb un període de quedar-se a casa i les precaucions diàries, com l'ús de màscares i el distanciament social, poden fer que viatjar sigui més segur", va assenyalar en el comunicat el director dels CDC, Robert R. Redfield.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat