Sarah McBride, una famosa activista pels drets de les persones LGBTQ, es va convertir aquest dimarts en la primera persona transgènere en arribar a un senat estatal als Estats Units. Segons recomptes preliminars, McBride, del Partit Demòcrata, ocuparà una cadira pel primer districte de Delaware. La victòria de McBride va generar entusiasme en la comunitat LGBTQ, que va considerar que des del seu nova posició pot ajudar a protegir i defensar els drets de les minories sexuals "És un poderós testimoni de la creixent influència dels líders transgènere en la nostra política i dóna esperança a innombrables persones trans que miren cap a un futur millor", va assegurar Annise Parker, directora executiva de LGBTQ Victory Fund.

A través de twitter ha agraït la victòria de les eleccions generals, a expenses de conèixer els resultats definitius. En el seu discurs, McBride ha assegurat que lluitarà per les famílies treballadores i espera que el seu exemple sigui la porta a normalitzar i escoltar "els nens transgèneres" que vulguin alçar la seva veu.

Encara que altres persones transgènere ocupen càrrecs en els governs estatals, McBride és la primera a ocupar un lloc de tan alguna cosa rang en una legislatura local en la història dels Estats Units. McBride va néixer l'agost de 1990, Wilmington, Delaware i va revelar la seva condició de transgènere a la seva universitat mentre era presidenta del cos estudiantil de l'American University.

Com a activista, ha treballat en diverses campanyes pel col·lectiu LGBTQ, en la Campanya de Drets Humans i Igualtat de Delaware, les campanyes de l'exgovernador de Delaware Jack Markell i també de l'exfiscal general Beau Biden, el fill mort del candidat demòcrata Joe Biden.