El Govern dels EUA ha ofert aquest dijous 15 milions de dòlars per qualsevol informació que porti a l'arrest del mandatari veneçolà, Nicolás Maduro, i de 10 milions de dòlars per Diosdado Cabello, el president de l'Assemblea Nacional Constituent (ANC) i un dels homes forts del chavisme.

A més, l'Executiu nord-americà ofereix 10 milions per tres importants figures veneçolanes més: el vicepresident econòmic, Tareck El Aissami; l'exgeneral veneçolà Hugo Carvajal, i l'excap militar Cliver Alcalá Cordones.

El Govern dels EUA ha anunciat paral·lelament càrrecs contra Maduro i 14 figures més del chavisme, així com contra dos dissidents de l'antiga guerrilla de les FARC per narcotràfic, blanqueig de diners i terrorisme.

"Tinc un missatge per als alts càrrecs de l'chavisme: la festa se'ls està acabant", ha manifestat en una roda de premsa la fiscal general de districte sud de Florida, Ariana Fajardo Orshan.

Els fiscals de Florida i Nova York, on es van presentar els càrrecs, asseguren que durant els últims 20 anys, des que el difunt president Hugo Chávez va assumir el poder el 1999, l'Executiu veneçolà ha estat conspirant amb les FARC per a ingressar en territori nord-americà tones de cocaïna.