El propietari de Twitter, Elon Musk, ha iniciat una ofensiva contra les expressions més militants del pensament woke, la ultrahipercorrecció política d'una certa esquerra, i ha anunciat que a partir d'ara la seva xarxa social considerarà un insult usar el prefix “cis”, que els seguidors d'aquest corrent solen aplicar en paraules com “cisgènere” i altres semblants per definir amb una etiqueta les persones el gènere de les quals coincideix amb el sexe biològic en el seu naixement.

“Les paraules 'cis' o 'cisgènere' són considerades insults en aquesta plataforma”, ha escrit Musk, en un tuit en el qual s'ha pronunciat sobre un altre assumpte com és l'assetjament a la xarxa. El tuit s'ha fet viral.

La piulada de Musk té 40.000 retuits i 204.000 agradaments. Abans del seu desembarcament a Twitter, Musk ja considerava que la xarxa estava massa escorada cap a la hipercorrecció política i que exercia una censura inapropiada contra els discursos de signe oposat, i es mostrava crític contra el que considerava exercicis de censura. La setmana passada, i en una trobada de tecnologia, ho va tornar a dir: “Soc un gran fan de la llibertat d'expressió i l'hem de gaudir-ne tant com sigui possible, tant com ho permetin les lleis d'un país. La lliure expressió és rellevant quan la gent pot dir coses que a tu no t'agraden, i si no, no és lliure expressió”.

El propietari de Twitter ha recuperat aquest mes el tron ​​com la persona més rica del món, segons l'índex de multimilionaris de Bloomberg. El també conseller delegat de Tesla torna a ser la fortuna més gran després de la caiguda del 2,64% en la cotització de les accions del grup LVMH, que ha desplaçat a la segona posició del llistat l'empresari francès Bernard Arnault.

Segons la classificació de multimilionaris, la fortuna atribuïda a Elon Musk arribaria als 192.000 milions de dòlars (179.691 milions d'euros), amb un increment de 1.980 milions de dòlars (.1853 milions d'euros) a la darrera sessió i de més de 55.000 milions de dòlars (51.474 milions d'euros) des de començament d'any. En el cas de Bernard Arnault, segons les dades de l'índex, la seva fortuna estimada rondaria els 187.000 milions de dòlars (175.012 milions d'euros), amb una caiguda de 5.250 milions de dòlars (4.913 milions d'euros) a la darrera jornada, però un increment de més de 24.000 milions de dòlars (22.461 milions d'euros) des de començament d'any.

Des de començament del 2023, els títols de LVMH es revaloritzen un 17% i els de Tesla un 88%.