Quan la invasió de Rússia a Ucraïna va començar, milers d'institucions i persones es van llançar a donar suport al poble ucraïnès. A través de donatius d'objectes o diners, centenars de milers de persones mostraven la seva solidaritat i un dels multimilionaris més mediàtic no va quedar al marge. Es tracta d'Elon Musk, qui en un primer moment es va erigir com gran salvador del poble ucraïnès quan va anunciar que reforçaria altruistament el servei d'Internet a Ucraïna a través de la seva xarxa de satèl·lits Starlink, ja que la xarxa habitual queda malmesa després dels bombardejos. Aquesta generositat està tocant a la seva fi. Musk ha anunciat que no seguirà pagant aquest servei i ha demanat al Pentàgon que se'n faci càrrec. El multimilionari ha fet aquest pas just després de ser durament criticat per líders polítics de diversos països europeus pels seus posicionaments davant la guerra. 

Segons ha informat CNN, Musk ha informat el Pentàgon a través d'una carta que la seva companyia ja no pot mantenir aquest servei i que en el cas que es volgués mantenir el govern nord-americà hauria d'assumir el cost del que va començar com una donació personal. "No estem en condicions de donar més terminals a Ucraïna ni de finançar els terminals existents durant un període de temps indefinit", ha afirmat el multimilionari, qui en una altra carta afirmava "SpaceX s'enfronta a decisions terriblement difícils. No crec que tinguin la capacitat financera per proporcionar cap terminal o servei addicional". 

Per la seva banda, el Pentàgon ha confirmat aquest divendres que està en contacte amb la companyia espacial SpaceX per tractar el finançament del servei d'internet per a Ucraïna. No han donat molts detalls, simplement han afirmat que treballen amb "els seus socis i aliats" per decidir què és el millor. No és una decisió senzilla, ja que suposaria pagar milions de dòlars.  

Polèmica entre Musk i alguns líders europeus. 

Aquesta agonia financera al voltant del servei que es va comprometre a donar arriba just després que Musk hagi estat el blanc de les crítiques de molts líders europeus pels seus postulats obre la invasió d'Ucraïna. Musk, qui acostuma a predicar les seves opinions a Twitter, va proposar el que ell considera la millor solució pel conflicte, una que incloïa que Ucraïna acceptes la pèrdua del territori en mans de Rússia. El multimilionari va arribar a fer un enquesta a la xarxa social per conèixer que preferien els seus seguidors 

Com era d'esperar aquesta tant els postulats de Musk com la frivolitat amb la qual tractava el conflicte va fer saltar no només als polítics ucraïnesos, també altres països. El mateix president ucraïnès, Volodímir Zelenski, qui al seu torn va preguntar als seus seguidors: "Quin Elon Musk preferiu? El que dona suport a Ucraïna o el que dona suport a Rússia?".