El president de l'Argentina, Alberto Fernández, que va fer aquest divendres 62 anys i ja havia estat vacunat contra la Covid-19, va confirmar que va donar positiu en un test d'antígens, a espera de rebre el resultat de la prova del PCR. "Volia explicar-los que en acabar el dia d'avui, després de presentar un registre de febre de 37,3 i un lleu mal de cap, em vaig fer un test d'antigen el resultat del qual va ser positiu", va escriure el mandatari en el seu compte de Twitter la matinada d'aquest dissabte.

"Si bé esperem la confirmació a través del test PCR, ja em trobo aïllat, complint el protocol vigent i seguint les indicacions del meu metge personal", va remarcar Fernández, que el 21 de gener passat va rebre la primera dosi de la vacuna Sputnik-V i l'11 de febrer va ser inoculat amb la segona.

Amb antecedents mèdics

Fernández, que dissabte al matí tenia previst reunir-se amb l'alcalde de Buenos Aires, l'opositor Horacio Rodríguez Larreta, per analitzar l'augment de contagis que es ve donant al país en els últims dies, va agregar a Twitter que ha contactat a les persones amb qui va estar reunit en les últimes 48 hores "per avaluar si constitueixen un contacte estret perquè facin l'aïllament".

"Per informació de tots i totes em trobo físicament bé i, encara que hagués volgut acabar el dia del meu aniversari sense aquesta notícia, també em trobo bé d'ànim. Agraeixo des de l'ànima les moltes mostres d'afecte que avui m'han brindat recordant el meu naixement", va indicar al seu fil de missatges, que va acabar demanant als ciutadans de continuar cuidant-se i preservant les recomanacions perquè "és evident que la pandèmia no va passar".

L'últim problema de salut de Fernández conegut públicament es remunta a juny de 2019, quan encara era precandidat a la Presidència per a les eleccions d'octubre d'aquell any: en aquell moment es va informar que patia una inflamació a la membrana que cobreix la cavitat toràcica i els pulmons. El diagnòstic es va produir en fer-se diversos estudis després de patir tos persistent. Ja llavors, el mateix polític peronista va declarar que fa "molts anys" va tenir un coàgul al pulmó.

Una situació complicada al país

L'Argentina va registrar aquest divendres 9.902 casos de la Covid-19, per la qual cosa la xifra de positius es va elevar a 2.373.153, mentre que les defuncions van ascendir a 56.023, després de ser confirmades 82 morts més. Així ho va informar el Ministeri de Salut al seu report vespertí, que presenta un descens d'uns 4.528 casos respecte als confirmats dijous, quan n'hi va haver 14.430 en un context en què el país austral travessa una acceleració de casos positius que apropa l'esperada segona onada.

Les autoritats argentines han augmentat les restriccions i recomanacions sanitàries per l'ascens dels contagis des de fa diversos dies, encara que aquest cap de setmana llarg de Setmana Santa es va permetre l'activitat turística.

Imatge principal: Alejandro Fernández, el president d'Argentina / EFE