El president dels Estats Units, Donald Trump, ha afirmat aquest divendres que Washington anunciarà una "acció recíproca i substancial" en resposta a la intenció de França de crear un impost que gravi els serveis digitals, és a dir, l'anomenada 'taxa Google'.

"França ha aplicat una taxa digital sobre les nostres increïbles companyies tecnològiques nord-americanes. Si algú els posa impostos ha de ser el seu país d'origen, els Estats Units," ha dit, en un missatge en el seu compte a la xarxa social Twitter.

"Anunciarem ben aviat una acció recíproca i substancial davant de l'estupidesa de Macron. Sempre he dit que el vi nord-americà és millor que el vi francès", ha agregat.

Posteriorment, ha incidit en la possibilitat d'imposar aranzels al vi francès. "Sempre m'han agradat més els vins nord-americans als francesos, malgrat que no bec vi. M'agrada la pinta que tenen", ha dit.

Així mateix, ha assenyalat que França hi ha aplicats impostos "erronis" a empreses nord-americanes i ha ressaltat que ha comunicat a França que no ho faci. "Estem treballant en això ara mateix", ha conclòs.

"Els vaig dir 'No ho feu, perquè si ho feu, aplicaré imposats sobre el vostre vi'", ha relatat, si bé ha manifestat que l'esmentada resposta que serà anunciada "podria ser sobre el vi, podria ser sobre una altra cosa", segons l'agència de notícies Reuters.

Trump i Macron van mantenir el 19 de juliol una conversa telefònica en la qual el nord-americà va traslladar a l'europeu la seva "preocupació" per la seva intenció de crear l'anomenada 'taxa Google'.

Macron ja ha anunciat un impost pel qual gravarà amb un tres per cent la xifra de negoci generada en territori francès per grans companyies de serveis digitals una cosa que ja estudien altres països europeus (a Espanya va ser aprovada, ja, l'octubre passat). Destacats economistes critiquen les ridícules aportacions fiscals de les grans empreses que treballen en entorns digitals.