El 28 de juny es commemora el dia internacional de l'orgull LGTBI i malgrat que encara falta per aquesta data arreu del món ja s'organitzen actes amb motiu d'aquest dia. Aquest és el cas de la localitat de Coeur d'Alene, al nord-oest d'Idaho, on s'organitza el Pride in the Park (l'Orgull al parc). Es tracta d'una marxa que reivindica la visibilització i la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI. L'esdeveniment ha acabat transcorrent amb normalitat, però la seguretat dels participants ha penjat d'un fil, ja que el grup d'extrema dreta, Patriot Front (Front Patriota), havia planejat organitzar disturbis a la marxa, segons informa The New York Times

La trucada d'un veí ha alertat a la policia. El ciutadà ha advertit a les autoritats que havia vist un grup de persones "vestides com un petit exèrcit" saltar a l'interior d'una furgoneta de mudances. En acudir la policia s'han trobat 31 membres del grup d'extrema dreta que es disposaven a assaltar la celebració de l'Orgull LGTBI.  Tots plegats anaven vestits iguals, amb samarretes blau marí, pantalons caqui, passamuntanyes i gorres. En les vestimentes d'alguns dels membres del grup extremista es podia llegir les paraules "reclaim america", un eslògan de l'extrema dreta que anima a recuperar una imatge aspiracional d'Amèrica on col·lectius com LGTBI, les dones o les persones racialitzades no compten amb els drets i les llibertats actuals. 

Nascuts a l'ombra de Charlottesville 

Si bé finalment els supremacistes blancs de Patriot Front no han pogut posar les mans sobre el Pride in the Park, el record d'altres disturbis ocasions per l'extrema dreta i els neonazis estatunidencs ha vingut a la memòria de molts ciutadans. Un d'ells, els fatals disturbis a Charlosttesville de 2017. Justament, en aquelles manifestacions, que van acabar amb un supremacista blanc atropellant a un grup antifeixista provocant la mort d'una jove, es va gestar el naixement de Patriot Front. Segons exposa el The New York Times, aquest grup supremacista té la seu a Texas i va conformar quan membres d'un altre grup d'extrema dreta, Vanguard America, es van separar després dels fets a Charlosttesville. 

Des del 2020, els Estats Units han reconegut que el supremacisme blanc és "l'amenaça més persistent i letal" que existeix actualment al territori nord-americà. El Departament de Seguretat Nacional va afirmar: "Els extremistes supremacistes blancs, des del punt de vista de la letalitat durant els darrers dos anys, particularment quan es mira a 2018 i 2019, són sens dubte l'amenaça més persistent i letal quan parlem d'extremistes violents domèstics".