L'atacant que aquest dimarts va matar dos policies i un civil a la ciutat belga de Lieja era un "soldat" del grup terrorista Daesh, segons ha assegurat aquest dimecres l'agència de notícies afiliada als gihadistes, Amaq.

En un breu comunicat difós a través de la xarxa social Telegram, Amaq ha afirmat que l'atemptat va ser perpetrat "en resposta a les trucades per atacar els països de la coalició" internacional liderada pels Estats Units, que lluiten contra l'EI a Síria i a l'Iraq.

El presumpte terrorista va ser abatut per la policia després d'obrir foc contra les tres víctimes mortals i posteriorment va ser identificat com Benjamin Herman, un belga nascut el 1987, que complia condemna per delictes menors i havia sortit de presó amb un permís de 36 hores.

De fet, aquest dimecres al matí la Fiscalia federal belga ja ha confirmat que l'home que va assassinar ahir dos policies i un civil a Lieja abans de ser abatut va cridar diverses vegades "Al·là és gran" durant l'atac. L'assassí va cridar "diverses vegades 'Al·là és gran' i estava en contacte amb persones radicalitzades", ha indicat el portaveu de la Fiscalia, Eric Van Der Sypt, en una roda de premsa, en la qual ha confirmat que s'investiguen els fets com a "assassinat terrorista i intent d'assassinat terrorista".