L'Assemblea de Còrsega ha aprovat la inversió de 2,8 milions d'euros per a la immersió escolar en llengua corsa fins al 2026. Els diners aniran destinats a Scola Corsa, entitat semblant a la Bressola i Arrels de la Catalunya Nord, que té dues escoles a l'illa. Una està a Bastia i l'altra a la localitat de Biguglia. El president del Consell Executiu de Còrsega, Gilles Simeoni, ha lloat la immersió i ha recordat que "és una gran columna de la política lingüística". La inversió en l'escola corsa s'ha adoptat per unanimitat, cosa que és significativa del suport que té l'idioma dins l'illa.

Còrsega ha decidit impulsar la immersió en cors a través d'una iniciativa privada i social, després que el Constitucional francès va declarar inconstitucional la iniciativa que havia aprovat l'Assemblea francesa per impulsar les escoles immersives en català, cors, bretó i altres idiomes, dins del paraigua públic. Aquesta decisió ha provocat molt malestar a Còrsega, i també a la Catalunya Nord, i per això s'estan intentant altres vies per defensar l'idioma.

La incomprensió de la França jacobina respecte de la seva realitat interna és molt gran, i prova d'això és el debat que va fer ahir France Culture preguntant-se si el català "és perillós per la República", després que la Justícia francesa ha prohibit parlar en l'idioma propi del país en els plens municipals de la Catalunya Nord, tal com es feia habitualment en localitats com Elna (Rosselló) i els Banys d'Arles (Vallespir).  

La batllessa dels Banys d'Arles, Marie Costa, va recordar que el català a l'Estat francès és una realitat profunda, i va explicar que els seus avis no sabien parlar francès, i que a casa seva sempre s'ha parlat català. Es va preguntar per què França té tanta necessitat de perseguir-ho. "França és tan fràgil com perquè si 5 batlles que parlen català als plens representin una amenaça per a la llengua francesa?", es va preguntar. Al seu entendre, això és una "postura postcolonial" i una actitud no intel·ligent "que només fa que radicalitzar les coses". "França té necessitat de fer això?", va insistir ridiculitzant les obsessions jacobines. La batllessa va explicar que molts pares i mares de la Catalunya Nord aposten ara per les classes bilingües català-francès o d'immersió en català perquè també tenen una mirada cap a la Catalunya Sud i Barcelona. I ha demanat que no es critiqui la immersió en català, perquè a la majoria de França fan immersió en francès, i la troben positiva.