El Ministeri d'Exteriors ha demanat responsabilitat per evitar els viatges a l'exterior que no siguin urgents, essencials o imprescindibles davant de brot de coronavirus tenint en compte que un total de 73 països posen restriccions o controls addicionals als viatgers provinents d'Espanya.

Per això, en una nota emesa aquest dissabte, recomana als viatgers espanyols que reconsiderin tots els seus plans de viatge davant de la necessitat de limitar desplaçaments a causa d'aquestes restriccions.

Exteriors recorda que 35 països han establert algun tipus de prohibició a l'entrada de persones que provinguin d'Espanya o bé han suspès les comunicacions aèries i/o marítimes.

De quins països es tracta?

Es tracta de l'Aràbia Saudita, Algèria (suspensió de vols a partir del 16 de març), Argentina, Àustria (suspensió de vols a partir del 16 de març), Xipre, El Salvador, Eslovàquia, Estats Units, Filipines, Guatemala, Guinea Equatorial, Hondures, Índia, Iraq, arxipèlag Marshall, Israel, Jamaica, Jordània, Kazakhstan, Kirguizistan i Kuwait.

També hi ha restriccions al Líban, Malta, Marroc (obert pas terrestre), Montenegro, Oman (a partir del 15 de març), Perú (suspensió de vols a partir del 16 de març), Qatar, República Txeca, Singapur, Sudan, Trinitat i Tobago, Turquia (suspensió de vols a partir del 14 de març), Ucraïna (suspensió de vols a partir del 15 de març) i Veneçuela.

A quins països hi ha quarantena?

D'altra banda, hi ha un total de 30 països que imposen modalitats de quarantenes per a viatgers l'origen dels quals sigui Espanya: Azerbaidjan, Bòsnia- Hercegovina, Burundi, Xile, Xina, Xipre, Colòmbia, Croàcia, Cuba, Dominica, Estònia, Geòrgia, Guinea Conakry, Kènia, Kiribati, Kuwait, Laos, Libèria, Lituània, Macedònia del Nord, Moçambic, Myanmar, Níger, Noruega, Ruanda, Rússia (Moscou), Samoa, Tailàndia, Tunísia i Uganda.

Finalment, uns altres 8 països exigeixen alguna altra mesura o imposen algun tipus de control tals com Alemanya, Camerun, Corea del Sud, Egipte, Itàlia, Irlanda, Malàisia, i el Nepal.

En tot cas, adverteix Exteriors, declarada la pandèmia global per l'OMS, ha de tenir-se en compte que si hi hagués sospites que una persona hagi estat exposada o desenvolupés símptomes, no es pot descartar que sigui posada en quarantena a qualsevol país del món.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat