Corea del Sud és el quart país del món amb més positius en coronavirus, però crida l'atenció un fet: malgrat l'elevat nombre de contagiats, la moralitat és força baixa. Hi ha almenys 7.755 infectats i 54 morts. La raó està, segons els especialistes, en el sistema utilitzat per les autoritats sanitàries per fer les proves, que els permet realitzar fins a 15.000 diàries.

El ministeri de Sanitat de Corea del Sud ha llançat una aplicació en Android i IOs on les persones que tenen simptomes registren les seves dades (edad, sexe, domicili i un correu electrònic o telèfon mòbil)  i demanen hora perque els facin el test del coronavirus.

Test en un 'drive in'

Quan la persona es registra va amb el seu cotxe a un drive in en un lloc apartat on sense baixar-se del cotxe  i en cinc minuts un sanitari perfectament aïllat li fa un raspat nasal. Així s'evita que el personal sanitari es traslladi als domicilis, i de retruc la possibilitat de contagi.

A les 24 hores, la persona rep els resultats del test i si és positiu ha de fer una quarantena obligatòria de 15 dies. La seva geolocalització permet a les autoritats sanitàries detectar si la fa o no.

Informació al moment

Cada dia, s'envia als pacients informació sobre els casos que han donat positiu a la seva àrea d'influència. Si la persona ha de trencar la quarantena per motius excepcionals ha de demanar una autorització a través d'un codi QR per tal que la policia pugui verificar que es mou allà on ha estat autoritzat.

Amb aquestes mesures Corea del Sud ha aconseguit fer més de 2000.000 proves de coronavirus, contenir la seva extensió amb les quarentena domiciliàries i descongestionar, així, els hospitals. D'aquesta manera, es concentra l'atenció als malalts en situació crítica i alhora s'evita posar perill en personal sanitari.