El líder del Partit Laborista britànic, Jeremy Corbyn, ha afirmat avui que la primera ministra, la conservadora Theresa May, ha perdut el mandat que esperava obtenir en les eleccions anticipades que va convocar a l'abril i li va demanar que "se'n vagi" per deixar pas a un altre Govern.

"La primera ministra va convocar aquests comicis perquè volia un mandat. El que ha obtingut és una pèrdua de seients per als conservadors, una pèrdua de vots i una pèrdua de confiança", ha dit Corbyn després de revalidar el seu escó per la circumscripció d'Islington North, a Londres. "Crec que això és suficient perquè se'n vagi", ha afirmat el dirigent laborista, que va obtenir el 73 % dels vots en la seva circumscripció.

Segons el sondeig a peu d'urna divulgat per tres televisions britàniques al tancament dels col·legis electorals, el Partit Conservador obtindria 314 escons en el Parlament i no mantindria la majoria absoluta que tenia fins ara.

En espera que continuï avançant l'escrutini durant la matinada, Corbyn ha considerat que aquests resultats són suficients perquè May "deixi pas a un Govern que veritablement representi a totes les persones del país".