L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, està contenta però ho demostra de "forma encriptada". Sobretot si ens referim al fet que qui ha guanyat les eleccions és Joe Biden però en cap cas l'anomena.

Aquesta tarda, ha agraït els moviments americans pels drets i la igualtat social i ha fet seva la victòria: "Gràcies Marxa de les Dones, gràcies Black Lives Matter, gràcies a l moviment per la justícia climàtica ia la comunitat LGBTI. Ara hem de seguir lluitant!". 

Amb qui sí ha simpatitzat de forma més directa, fins i tot participant dels seus actes, és amb el senador Bernie Sanders. L'anu 2018, l'alcaldessa i Sanders van posar de relleu la necessitat de construir aliances per "frenar l'auge de l'extrema dreta de Trump, Bolsonaro i Salvini". L'acte va ser organitzat pel Sanders Institute a Vermont (Estats Units), on va cridar a "construir esperança" i aliances des de baix per vèncer l'extrema dreta.

Iglesias tampoc cita Biden

Des del seu partit al Congrés, el vicepresident espanyol, Pablo Iglesias, ha anat en la línia de senyalar el perdedor, Donald Trump: "Es confirma que Trump ha perdut les eleccions. És una bona notícia pel planeta, en la mesura que la ultradreta global perd el seu actiu polític més poderós. Però la ultradreta que només accepta la democràcia si guanya, segueix sent un enorme perill a Amèrica i Europa". També ha evitat citar Biden.

Biden, guanyador

El candidat demòcrata Joe Biden ja és el 46è president dels Estats Units d'Amèrica. Quatre dies després de les eleccions presidencials, Biden hauria guanyat a Pennsilvània, fet que li donaria 273 dels 270 vots electorals necessaris per arribar a la Casa Blanca. D'aquesta manera, Biden és el candidat presidencial amb més vots a la història dels EUA.

Tot i que l'escrutini de vots continua, les projeccions dels principals mitjans nord-americans ja asseguren la derrota del president i candidat republicà, Donald Trump. Amb 4 milions més de vots, Biden ha aconseguit recuperar per als demòcrates estats industrials de Michigan i Wisconsin que Trump havia obtingut el 2016, i també s'ha imposat a Pennsilvània, el major estat que estava encara pendent, amb 20 vots electorals en joc.