La vuitena jornada de protestes dels 'armilles grogues' ha deixat més d'un centenar de detinguts a París després que 50.000 persones s'hagin manifestat arreu de França. Les protestes han acabat amb greus aldarulls i enfrontaments amb la policia. A la capital francesa, grups d''armilles grogues' han llançat projectils, cremat contenidors i vehicles i han plantat barricades. La policia ha repel·lit els protestants amb gasos lacrimògens.

ARMILLES GROGUES EFE

EFE

També a París el portaveu del govern, Benjamin Griveaux, ha hagut de ser evacuat del ministeri de Relacions amb el Parlament, on té el seu despatx, després que manifestants assaltessin l'edifici. El president francès, Emmanuel Macron, ha denunciat els episodis violents viscuts aquest dissabte com un "atac a la República".

El moviment dels "armilles grogues" protesta un cop per setmana des de fa dos mesos contra l'alça de preus i taxes dels carburants i demana la dimissió de Macron. El dia 17 de novembre el col·lectiu va aconseguir mobilitzar fins a 282.000 persones a tot el país, en un cicle de manifestacions que ha anat a la baixa, arribant al seu mínim la setmana passada, amb 32.000 mobilitzats. Com a resposta a les manifestacions, Macron va prometre l'augment de 100 euros del salari mínim.