El rei Carles III d'Anglaterra ha destacat aquest diumenge en el seu primer discurs de Nadal com a monarca, la fe cristiana de la seva mare, la reina Elisabet II, i ha rendit particular homenatge a les persones que de manera desinteressada ajuden als qui més ho necessiten. Dempeus, a la capella de Sant Jordi del castell de Windsor, situat als afores de Londres, el monarca anglès ha recordat la profunda creença d'Elisabet II en Déu, "la llum eterna", i en la bondat de les persones per a ajudar als altres. "La creença de la meva mare en el poder d'aquesta llum era una part essencial de la seva fe en Déu, però també de la seva fe en les persones i és una cosa que comparteixo amb tot el meu cor", ha sostingut. 

El monarca ha destacat la creença "en l'extraordinària capacitat de cada persona per a tocar, amb bondat i compassió, les vides dels altres i fer brillar una llum en el món que els envolta", ha assegurat. El rei Carles III ha passat el Nadal en la residència de Sandringham, al sud-est d'Anglaterra, juntament amb el seus familiars més propers.

Homenatge a les forces armades 

Carles III també ha tingut unes paraules de record per a les forces armades i els serveis d'emergència que "treballen incansablement" per mantenir a la població "fora de perill", així com "els professionals de la salut i l'atenció social, els nostres mestres i, de fet, tots aquells que treballen en el servei públic, l'habilitat i el compromís del qual estan en el cor de les nostres comunitats".

Per altra banda, el monarca ha reconegut les penúries que passa molta gent a causa de conflictes, fams o desastres naturals, així com aquells que tracten la manera de pagar les factures elèctriques i mantenir a les famílies alimentades, arran de la crisi. "Vull retre homenatge en particular a totes aquelles persones meravellosament amables que tan generosament donen aliments o donacions, o el bé més preuat de tots, el seu temps, per a fer costat als qui els envolten", ha afirmat Carles III.

Agraïment a la solidaritat del poble

"Les nostres esglésies, sinagogues, mesquites, temples i gurdwaras s'han unit una vegada més per alimentar als famolencs, brindant amor i suport durant tot l'any. Una solidaritat tan sincera és l'expressió més inspiradora d'estimar al nostre proïsme com a nosaltres mateixos", va subratllar Carles III. El rei també ha recordat la visita que va fer fa uns anys a Betlem i l'Església de la Nativitat, que, ha dit que, va ser "un desig de tota la vida". "Si bé el Nadal és, per descomptat, una celebració cristiana, el poder de la llum que venç a la foscor se celebra més enllà dels límits de la fe i les creences", ha afegit. 

Carles III ha gravat el discurs al costat d'un gran arbre de Nadal, decorat amb materials sostenibles, com a paper i vidre, i productes naturals com pinyes.