L'Arquebisbe del Canadà, Leonardo Marin Saavedra, ha plantejat a la caravana migrant a la ciutat de Tijuana, frontera amb els Estats Units, la possibilitat de ser acceptats en aquell país si es donen les condicions que exigeix el Govern canadenc.

El sacerdot catòlic, d'origen colombià, va dir que perquè els viatjants arribin al Canadà es podria crear un pont aeri Mèxic-Canadà, un trasllat amb vaixell fins a Vancouver o demanar permís als Estats Units per passar via terrestre en autobusos, possibilitat aquesta última que va considerar complicada.

"Un grup de persones de San Francisco em va trucar i em va dir vostè és la persona indicada perquè parli amb el Govern del Canadà per veure si és possible que portéssim a alguns migrants de la caravana al Canadà i a mi em va encantar la idea", va explicar els centreamericans a l'alberg que s'ubica en l'esportiu Benito Juárez d'aquesta ciutat. "El somni americà és això, un somni i vostès poden tenir un territori de pau al Canadà", va afegir.

Va demanar als migrants "no es desanimin", "ser respectuosos" amb el país que els ofereix hostalatge, en aquest cas Mèxic, "no fer cas a expressions de discriminació" i modificar "conductes i expressions negatives".

Petició a Trudeau

Va dir que diferents organitzacions s'encarregaran d'enviar-li un projecte al Primer Ministre del Canadà, Justin Trudeau, per veure si és possible que el Canadà accepti a un grup d'integrants de la caravana, a més els va demanar "de no fer-se il·lusions però si tenir fe".

Marin Saavedra oferirà una conferència de premsa aquest dilluns a Tijuana per oferir detalls de la possibilitat que va plantejar a un grup dels gairebé 3.000 migrants que ocupen l'alberg que s'ubica a la popular zona nord de Tijuana.

Els migrants esperen reagrupar-se per formar novament el grup de 5.000 migrants que va entrar a Mèxic el 19 d'octubre per prendre una decisió sobre el seu futur si demanen asil polític als Estats Units o refugi a Mèxic.