El Canadà s'ha convertit en el primer país industrialitzat i el segon del món, després de l'Uruguai, en legalitzar el consum recreatiu del cànnabis, que serà comercialitzat amb un preu mitjà de 7,7 dòlars dels EUA per gram.

Desenes de botigues a tot el país, regulades per les autoritats sanitàries canadenques, començaran a vendre de forma legal marihuana als majors de 18 o 19 anys d'edat, depenent de la província.

En algunes regions es tem que la demanda inicial sigui superior a l'oferta malgrat que les empreses que han rebut llicència del Govern canadenc per produir cànnabis han estat treballant a marxes forçades en les últimes setmanes per produir la màxima quantitat possible de marihuana.

El Govern ha suggerit un preu de venda d'uns 10 dòlars canadencs (7,7 dòlars dels EUA) per gram de marihuana perquè el cost del cànnabis legal sigui competitiu amb el del mercat negre.

Aquest preu inclou dos impostos: un d'1 dòlar canadenc per gram o del 10 % del preu de venda final, depenent de quin sigui el més elevat; i l'impost provincial de venda de qualsevol producte que varia entre el 13 i el 15 %. Però el preu del cànnabis variarà amb el temps, depenent del cost que tingui la marihuana al mercat negre.

Les autoritats canadenques preveuen que, malgrat que el preu final d'un gram de marihuana serà gairebé un 25 % superior al del mercat negre, els canadencs preferiran adquirir cànnabis a les botigues oficials perquè ofereix garanties com el nivell de THC, el component psicoactiu de la droga.

Una enquesta donada a conèixer avui assenyala que quatre de cada 10 canadencs opinen que el preu determinarà si compren marihuana a través dels canals legals o al mercat negre. L'enquesta, realitzada per l'empresa Ipsos, indica que el preu ideal per als compradors de marihuana a la província d'Ontario, la més gran del país, és entre 10 i 14 dòlars canadencs per gram (entre 7,7 i 10,7 dòlars dels EUA).

Les botigues de la costa atlàntica del Canadà, que pels fusos horaris seran les primeres en obrir les seves portes dimecres, han establert tres nivells de marihuana amb diferents preus.