Carles III s'alça sobre el tron d'Anglaterra agafant el relleu de la seva mare, Elisabet II, però sobre la seva esposa cau un altre relleu, el de Felip d'Edimburg, com a príncep consort. Des d'ara la polèmica Camil·la Parker Bowles és la nova reina consort d'Anglaterra. El camí de Camil·la fins a la corona a estat llarg, tortuós i poc habitual, tant que durant anys s'ha qüestionat que arribés a ostentar el títol de reina consort, la majoria de travesses apuntaven que es quedaria amb el títol de princesa. Els rumors i els dubtes van ser silenciats recentment amb un dels darrers postulats públics de la seva sogra, la reina Elisabet II. 

🔴 Funeral de la reina Elisabet II d'Anglaterra | DIRECTE

El passat mes de febrer, en el marc del seu Jubileu de Platí, Elisabet II es va dirimir els dubtes sobre el futur títol de Camil·la. "Quan, en la plenitud dels temps, el meu fill Carles es faci rei, sé que li donareu a ell i a la seva dona, Camil·la, el mateix suport que m'heu donat a mi; i és el meu desig sincer que, quan arribi aquest moment, Camil·la sigui coneguda com a reina consort mentre continua amb el seu propi servei lleial", va sentenciar la reina. El simple fet que la monarca es posicionés al voltant d'aquesta polèmica va disparar la popularitat de Parker Bowles del 20% al 70%. Una tasca titànica, tenint en compte que la figura de Camil·la no ha despertat gaires passions entre la població britànica. Envoltada de controvèrsies i a l'ombra de Lady Di, la nova reina consort sempre s'ha mogut en terrenys complicats. 

Camilla i Carles / Efe

Camil·laParker Bowles i Carles III durant un acte oficial / Efe

Carles, Camil·la, Diana i el futur del tron 

Nascuda com Camil·la Shand, la nova reina consort d'Anglaterra va néixer el 17 de juliol de 1947, és a dir, té 75 anys. La família de Camillia formava part de la petita noblesa, fet que la va situar de jove en els mateixos cercles que Carles III. En diversos llibres, sèries i pel·lícules s'il·lustra la primera trobada entre tots dos amb una carismàtica Camil·la apropant-se a l'hereu al tron i etzibant-li: "Sabia que el seu rebesavi el rei Eduard VII va ser amant de mi besàvia Alice Keppel?". Tot plegat va passar a l'any 1970 en un partit de polo, tants anys després costa dirimir que és cert i que ha esdevingut llegenda, en el que tots els cronistes estan d'acord és que tots dos van començar un romanç. La història de Carles i Camil·la no és senzilla, si bé sembla que sempre van estar profundament enamorats fos per pressions familiars o per dubtes personals no es van acabar comprometent. 

D'aquesta manera, Camil·la va acabar cansant-se amb Andrew Parker Bowles, de qui pren el cognom que ostenta fins ara. El matrimoni va tenir dos fills. Malgrat construir una família la relació de Camil·la i Carles estava molt lluny d'haver mort. Durant anys van continuar amb el seu idil·li, el qual va quedar relativament resguardat entre les imaginàries parets de la noblesa britànica. Tanmateix, els secrets rarament es passen l'eternitat sota clau i la crida del deure monàrquic, és a dir, continuar amb la línia successòria al tron, va trucar a la porta de Carles III trencant la bombolla de tots dos. Per interpretar el paper de princesa va ser seleccionada la joveníssima Diana Spencer, qui acabaria sent coneguda com a Diana de Gal·les o Lady Di i esdevindria una de les dones més conegudes del segle XX, mentre que Camil·la seguia a l'ombra. 

La resta, com se sol dir, és història. El matrimoni entre Carles III i Lady Di va engendrar dos fills, Guillem, l'hereu, i Enric. Per la resta, va ser un matrimoni profundament infeliç. Carles continuava la seva relació amb Camil·la amb prou indiscreció, mentre que la nova princesa queia en una profunda depressió. Si bé els dos van seguir camins separats durant un temps, en el qual les mirades del públic se centraven sobretot la princesa Diana, les tensions i infidelitat constants van acabar esquinçant el matrimoni l'any 1992, quan Diana va airejar per la porta del darrere la seva versió dels fets a través d'un llibre d'Andrew Norton i poc després l'aventura de Carles i Camil·la es confirmava davant del gran públic.

Diana visits Halifax /Viquipedia

La princesa Diana en una visita oficial / Viquipèdia

Inevitablement, el matrimoni entre Carles i Diana va acabar en divorci, malgrat que el divorci entre els Windsor està especialment malvist. De totes les històries es treuen grans malvats i aquest paper va caure sobre Camil·la, qui va ser l'altre, la que va trencar una llar, qui havia acabat amb el conte de fades, segons l'opinió pública. Per més inri Carles estava decidit a seguir amb la seva relació amb ella. La popularitat de tots dos, com a parella i per separat, va ser molt baixa durant molt de temps. L'ombra de Diana, engrandida després de la seva mort, va pensar com una llosa sobre la parella i la seva percepció pública

Des de dins de la família també hi havia reticències sobre el grau d'acceptació que s'havia de brindar a la nova parella de Carles III, sobretot per com de mal vista estava pel poble britànic. Tant és així que la mateixa reina Elisabet II no va assistir a la celebració del matrimoni de la parella l'any 2005. Des d'aleshores i fins ara, a poc a poc, des del palau de Buckingham s'ha treballat per millorar la imatge de Camil·la treballant prudentment en la seva aparença i paraules pública. Tot plegat ha donat els seus fruits, però no ha estat fins que aquest mateix any la reina va sentenciar quin seria el seu càrrec que no es va llegir obertament que Camil·la ho havia aconseguit, era i és una més del Windsor.