Carlos Baglietto
27/12/2024. Un home rep una tallada de cabells i una afaitada durant una jornada d'ajuda a persones en condició de carrer, a La Pau. Centenars de persones en situació de carrer van participar a la campanya del 'Bon Samarità', organitzada per una església evangèlica amb la finalitat de brindar a aquest sector de la població lavabo, alimentació, atenció mèdica i suport espiritual durant les festivitats de Cap d'Any. / Foto: Luis Gandarillas / Efe.
28/12/2024. La vila alacantina d'Ibi celebra una de les jornades més peculiars de les seves festes d'hivern en què un grup d'insurgents, 'els enfarinats', pren el comandament del poble de forma fictícia i per un dia a cop d'escaramusses i batalles de farina, ous i petards. / Foto: Pablo Miranzo / Efe.
01/01/2025. La platja de Sant Sebastià ha estat l'escenari, un any més, del primer bany de l'any a Barcelona, una iniciativa solidària que aquest any recapta fons per a entitats que vetllen per les persones sense llar. Persones han participat en aquesta iniciativa per a la qual calia abonar una inscripció de quatre euros i que s'ha organitzat a les dotze del migdia davant de les instal·lacions del Club Natació Atlètic-Barceloneta. / Foto: Toni Albir / Efe.
01/01/2025. Després de les campanades de la nit de Cap d'Any a la parròquia de Sande (Cartelle), els veïns han rebut el 2025 amb la «Queima dos Píos» Aquestes estructures, fetes amb la palla sobrant després de la collita del blat de moro, s'utilitzaven com a construcció agrícola cònica i després es portaven a les quadres com a aliment o llit per als animals. A la imatge, els veïns de Sande, Cartelle durant la «Queima dos Píos». La recuperació d'aquesta antiga tradició correspon a l'Associació Cultural Entroido As Bonitas de Sande. / Foto: Brais Lorenzo / Efe.
02/01/2025. Una dona i un home participen en l'elaboració de la massa del Tortell de Reis, a l'Obrador El Panazo. El Tortell de Reis és un brioix elaborat amb una massa dolça i adornat amb rodanxes de fruita confitada, gebrada o cristal·litzada de colors variats. A més, es pot emplenar de nata muntada, crema o xocolata, i s'introdueixen sorpreses a l'interior de la massa, normalment una figura de ceràmica o plàstic i una fava seca. Aquest dolç nadalenc se serveix tradicionalment la nit de Reis, 5 de gener, i el dia de Reis, 6 de gener. / Foto: Eduardo Parra / Europa Press.
27/12/2024. Un home rep una tallada de cabells i una afaitada durant una jornada d'ajuda a persones en condició de carrer, a La Pau. Centenars de persones en situació de carrer van participar a la campanya del 'Bon Samarità', organitzada per una església evangèlica amb la finalitat de brindar a aquest sector de la població lavabo, alimentació, atenció mèdica i suport espiritual durant les festivitats de Cap d'Any. / Foto: Luis Gandarillas / Efe.
28/12/2024. La vila alacantina d'Ibi celebra una de les jornades més peculiars de les seves festes d'hivern en què un grup d'insurgents, 'els enfarinats', pren el comandament del poble de forma fictícia i per un dia a cop d'escaramusses i batalles de farina, ous i petards. / Foto: Pablo Miranzo / Efe.
01/01/2025. La platja de Sant Sebastià ha estat l'escenari, un any més, del primer bany de l'any a Barcelona, una iniciativa solidària que aquest any recapta fons per a entitats que vetllen per les persones sense llar. Persones han participat en aquesta iniciativa per a la qual calia abonar una inscripció de quatre euros i que s'ha organitzat a les dotze del migdia davant de les instal·lacions del Club Natació Atlètic-Barceloneta. / Foto: Toni Albir / Efe.
01/01/2025. Després de les campanades de la nit de Cap d'Any a la parròquia de Sande (Cartelle), els veïns han rebut el 2025 amb la «Queima dos Píos» Aquestes estructures, fetes amb la palla sobrant després de la collita del blat de moro, s'utilitzaven com a construcció agrícola cònica i després es portaven a les quadres com a aliment o llit per als animals. A la imatge, els veïns de Sande, Cartelle durant la «Queima dos Píos». La recuperació d'aquesta antiga tradició correspon a l'Associació Cultural Entroido As Bonitas de Sande. / Foto: Brais Lorenzo / Efe.
02/01/2025. Una dona i un home participen en l'elaboració de la massa del Tortell de Reis, a l'Obrador El Panazo. El Tortell de Reis és un brioix elaborat amb una massa dolça i adornat amb rodanxes de fruita confitada, gebrada o cristal·litzada de colors variats. A més, es pot emplenar de nata muntada, crema o xocolata, i s'introdueixen sorpreses a l'interior de la massa, normalment una figura de ceràmica o plàstic i una fava seca. Aquest dolç nadalenc se serveix tradicionalment la nit de Reis, 5 de gener, i el dia de Reis, 6 de gener. / Foto: Eduardo Parra / Europa Press.