Els residents al Regne Unit que entrin a Anglaterra a partir del 19 de juliol procedents de països de la seva llista groga, entre ells Espanya, no hauran de fer una quarantena de deu dies si han rebut la pauta completa de la vacunació contra la Covid-19, ha anunciat aquest dijous el ministre britànic de Transports, Grant Shapps.

El Govern mantindrà l'exigència de realitzar un test abans de viatjar Anglaterra i d'una PCR en els primers dos dies d'haver entrat al país, ha dit el ministre davant de la Cambra dels Comuns (Baixa), abans d'agregar que se suprimeix l'obligació de fer un tercer test PCR als vuit dies de l'arribada.

França si que posa restriccions

Precisament aquest dijous, el secretari d'Estat d'Assumptes Europeus de França, Clément Beaune, ha desaconsellat els ciutadans francesos que viatgin a Espanya i Portugal durant les vacances pel repunt dels contagis de coronavirus i ha plantejat la possibilitat de prendre noves mesures si la situació epidemiològica s'agreuja.

"Cal ser prudent", ha resumit Beaune en una entrevista a la cadena France 2 en la qual ha apuntat que "la pandèmia no ha acabat" i ha assenyalat de forma particular la península Ibèrica, on la incidència de la Covid-19 ha augmentat en aquestes últimes setmanes.

"Seguim especialment la situació de països on l'augment és molt ràpid. Portugal, Espanya, Catalunya en particular, on es dirigeixen nombrosos francesos per a les vacances", ha alertat Beaune, que ha recomanat expressament evitar aquestes destins "que encara no han reservat les decisions.

L'Executiu gal no descarta fins i tot prendre mesures específiques, si bé el secretari d'Estat no ha entrat en detalls. "El decidirem en els propers dies, però podríem tenir mesures reforçades", ha explicat.

El temor de l'expansió de la variant delta, a la qual la hi atribueix l'empitjorament de la pandèmia a diversos països europeus, ha portat diferents governs a revisar les seves restriccions. Alemanya va arribar a aplicar restriccions d'entrada per a les persones arribades des de Portugal, encara que ja les ha aixecat.

La Covid a Espanya

Espanya va tornar aquest dimecres a risc extrem de transmissió de Covid (per sobre dels 250 casos) en pujar la incidència mitjana nacional a 252,1 casos, una xifra que entre els joves de 20 a 29 anys s'ha tornat a disparar fins als 814 casos (97 més que el dia anterior) i a la franja d'entre 12 i 19 se n'eleva 729 (77 més).

La incidència acumulada és el paràmetre que mesura l'avenç del virus en un període de 14 dies sobre una població de 100.000 habitants. Dimarts, aquesta se situava en els 225,35 casos, la qual cosa significa que ha experimentat un creixement de 26,28 casos.

 

Foto principal: Un noi es realitza una prova de detecció de la Covid / EFE