Alemanya ja es prepara per a una vacunació massiva de ciutadans a principis de l'any vinent, segons informa el diari econòmic Handelsblatt

El pla del govern alemany ja va prenent forma. Calcula que a finals d'aquest any o principis del 2021 la UE tindrà sobre la taula sis vacunes del coronavirus, i Alemanya les pensa usar totes.

Segons les previsions del ministeri de Salut alemany, seran les següents:

Sis vacunes

-  L'americana Pfizer, feta amb col·laboració amb l'empresa alemanya Biontech. 

- La de la Universitat d'Oxford amb la companyia farmacèutica britànico-sueca Astra-Zeneca. 

- L'americana Johnson & Johnson.

- L'americana Moderna.

- L'americana Novavax.

- La britànico-francesa de les empreses farmacèutiques Sanofi i Glaxo-Smithkline.

El govern alemany preveu que per tal que la vacuna tingui èxit real, caldrà que se l'apliquin dos terços dels alemanys, cosa que vol dir uns 55 milions de persones. "Un enorme repte logístic" que ja s'està preparant. El repte però no s'aconseguirà en qüestió de mesos, i això ja ho donen per fet.

Institut Robert Koch

El repartiment de casos per 100.000 habitants en 7 dies a Alemanya (Institut Robert Koch)

El president de la comissió de vacunacions de l’Institut Robert Koch (RKI), l'organisme encarregat de la lluita contra la covid a Alemanya, afirma que la campanya de vacunació integral contra el coronavirus no es podrà completar abans del 2022, i que s'haurà de fer durant tot l'any vinent. 

El ministre de Salut, Jens Spahn, adverteix a més que en les primeres setmanes de la vacuna no hi haurà gaire dosis disponibles, i que s'haurà d'esperar a una més gran producció dels laboratoris. "El primer dia i les primeres setmanes i possiblement els primers mesos no hi haurà prou vacuna per a tothom que vulgui vacunar-se", ha deixat clar.

Així és la vacuna

Un català que ha participat en les proves de la vacuna Pfizer ha explicat a RAC1 que els símptomes que provoca són similars a una grip, i que li van durar 5 hores. La segona dosi va ser més forta. "La segona dosi ja em van dir que seria més intensa. I efectivament vaig tenir molt més malestar, molt més dolor com si hagués agafat una grip molt forta. Els efectes em van durar aquella nit i el dia següent", afirma.

Miquel Fernández viu a l’estat d’Oklahoma, als Estats Units, i es va presentar per fer els assajos clínics. Van començar al mes de setembre.