L'alcalde de Milà, Giuseppe Sala, ha esbroncat els seus conciutadans, després de les imatges de centenars de persones que van sortir a passejar i prendre l'aperitiu a la zona dels Navigli, on els bars han obert suposadament per atendre demanats per portar en un dels primers compassos de la desescalada després de la crisi del coronavirus.

"És per enfadar-se i molt", va dir l'alcalde milanès després que s'hagin fet virals les imatges de centenars de persones en aquesta zona de lleure de la capital de la Llombardia, passejant, bevent en grups i amuntegant-se a les vores dels canals milanesos.

Primera fase de desescalada

En aquests moments a Itàlia que ha començat una primera fase de desescalada es permet sortir de casa només per fer esport o fer un tomb o en casos de necessitat, per comprar, per motius de salut o feina.

"Quan cal agrair als milanesos pel seu comportament virtuós sempre soc el primer en fer-ho, però hi ha moments en què hi ha una cosa per fer... i aquest és un d'aquells moments: les imatges d'ahir al llarg dels Navigli són vergonyoses".

I va afegir: "No soc un polític de les metàfores, soc un polític dels actes. O les coses canvien avui, no demà, és un ultimàtum , o demà estaré aquí al Palazzo Marino (seu de l'ajuntament) com de costum i prendré mesures, tancaré els Navigli i tancaré el menjar per portar dels bars i restaurants", va dir en un missatge a Facebook.

Itàlia en va registrar aquest dijous 29.958 de morts amb coronavirus, amb 274 l'últim dia i 1.401 nous contagis en les últimes 24 hores, d'aquests la meitat es van produir a la Llombardia, la capital de la qual és Milà.

El president de la regió, Attilio Fontana, també va advertir: "És el moment més delicat, veig tanta gent al carrer".

De moment es manté que des d'avui, a la Llombardia es permetran activitats esportives individuals a l'aire lliure en instal·lacions esportives com jugar a golf, muntar a cavall, anar en canoa, jugar a tennis o escalar, però sense obrir les àrees en comú com dutxes o vestidors.