Espiral de violència entre Israel i Palestina. El vespre d'aquest divendres un tirador ha obert foc prop d'una sinagoga a Jerusalem i ha deixat, segons informen els mitjans locals, almenys 7 morts i 10 ferits, com a mínim. Aquest atac s'ha produït després que la matinada d'aquest divendres Israel ha llançat atacs aeris sobre la franja de Gaza, després que es disparessin coets des de l'enclavament palestí en revenja per una incursió de l'exèrcit al camp de refugiats de Jenín, que dijous va deixar nou palestins morts, la major part d'ells activistes de la Yihad islàmica. El tirador que ha obert foc a prop d'una sinagoga a Jerusalem ja ha estat abatut per la policia. Com es pot apreciar en la imatge, l'atacant ha fugit del lloc dels fets en cotxe, fins que ha estat abatut pels agents de policia que han iniciat la persecució.

El terrorista ha estat identificat com Alkam Khairi i vivia al barri oriental de Jerusalem de Shufat, i no tenia connexions terroristes conegudes abans de l'atac. El noi, de 21 anys, ha obert foc contra la gent que sortia de la sinagoga d'Ateret Avraham després de les oracions d'aquest divendres nit. Després, ha fugit de l'escena en cotxe i ha disparat contra oficials de la Policia d'Israel, que l'han abatut. Segons informa el mitjà The Jerusalem Post, un dels assistents a la sinagoga que ha presenciat l'atac ha afirmat que la policia no s'ha presentat a l'escena durant 20 minuts després que es disparessin els trets inicials, perquè no es creien les trucades que rebien sobre el tiroteig.

El nombre de ferits inclou un home de 20 anys en estat greu i un adolescent de 14 anys en estat menys greu. Un home de 30 anys en estat crític i una dona de 60 anys en estat greu que han estat evacuats a l'Hospital Shaare Zedek, segons ha informat un portaveu de la MDA. I les primeres reaccions polítiques després de l'atac no han trigat en arribar. El líder de l'oposició Yair Lapid ha declarat: "El meu cor es trenca en aquests temps difícils. Envio les meves condolences a les famílies que han perdut als seus éssers estimats i una ràpida recuperació als ferits. No s'ha de permetre que el terrorisme es manifesti en cap lloc. Aquestes amenaces han de ser tractades amb duresa."

Espiral de violència entre Israel i Palestina

Aquesta matinada caces israelians han disparat míssils, uns 15 segons informen mitjans locals, sobre el camp de refugiats d'Al-Maghazi i dos punts més de la franja palestina, sense que hi hagi hagut notícies de víctimes mortals. Tampoc hi ha constància que els quatre coets llançats des de la Franja hagin causat cap mort, en territori israelià, perquè segons informa la premsa israeliana haurien estat interceptats per l'escut antimíssils israelià o haurien caigut a dins de Gaza i en una zona deserta. Han informat que el primer ministre Benjamin Netanyahu estava rebent actualitzacions de la situació i està previst que avaluï la situació aquesta nit. El comissari de policia Kobi Shabtai ha arribat a l'escena de l'incident poc després del tiroteig.

L'atac es produeix l'endemà que una incursió israeliana al camp de refugiats de Jenín, a Cisjordània, matés nou palestins i en deixés vint més de ferits. Més tard, un altre palestí va ser assassinat quan les forces israelianes disparaven contra els manifestants a la ciutat d'Al-Ram, al nord de Jerusalem, que havien sortit a protestar contra els assassinats.  El ministre israelià de Defensa, Yoav Gallant, ha ordenat a les forces de seguretat que estiguin “preparades per a actuar, amb una varietat de mesures ofensives i objectius d'alta qualitat, per si fos necessari continuar l'operació fins a restaurar la pau per als ciutadans d'Israel”, mentre que el Gihad Islàmic ha definit els seus projectils com un “missatge a l'enemic” sobre el preu de "vessar sang palestina".