El total de víctimes civils des que va començar la guerra a Ucraïna (24 de febrer)provocada per la Federació de Rússia, és de 17.831. Així, segons l'Oficina de l'Alt Comissionat per als Drets Humans de les Nacions Unides (OHCHR), 6.884 civils han mort i 10.847 han resultat ferits des de l'inici de la invasió russa d'Ucraïna. Concretament, l'OHCHR ha detallat que entre els morts hi ha 2.719 homes, 1.832 dones, 175 nenes i 216 nens, així com 38 menors i 1.904 adults la identitat dels quals no ha pogut ser determinada de moment. Entre els ferits hi ha 2.364 homes, 1.709 dones, 229 nenes i 318 nens, així com 253 menors i 6.074 adults la identitat dels quals no ha estat especificada.

Val a dir que la majoria de víctimes s'ha produït a les demarcacions de Donetsk i Lugansk, situades a la regió del Donbass. Es calcula que 9.696 víctimes s'han registrat en aquesta zona del país (4.052 morts i 5.643 ferits). En aquest sentit, l'OHCHR ha detallat que a l'àrea controlada per Ucraïna hi ha hagut 7.579 víctimes (3.569 morts i 4.010 ferits), mentre que a les zones controlades per Rússia hi ha hagut 2.116 víctimes (483 morts i 1.633 ferits). I a la resta de regions d'Ucraïna s'han hagut de lamentar 8.136 víctimes (2.832 morts i 5.304 ferits). "La majoria de les víctimes civils registrades van ser causades per l'ús d'explosius amb efecte en una àrea àmplia, inclosos atacs amb artilleria pesant, llançacoets múltiples, míssils i bombardejos", apunta l'OHCHR

L'Oficina de l'Alt Comissionat per als Drets Humans de les Nacions Unides també ha manifestat que "considera que les xifres reals són considerablement més altes, atès que la recepció d'informació des d'algunes ubicacions on hi ha hagut hostilitats intenses ha provocat retards i molts informes encara estan a l'espera de corroboració", cosa que afecta ciutats com Mariúpol, Izium, Lisichansk, Popasna i Severodonetsk.

Ucraïna informa que Rússia ha destruït més de 700 infraestructures crítiques

Escau esmentar que les autoritats ucraïneses han informat que l'exèrcit rus ha destruït més de 700 infraestructures crítiques des de l'inici de la guerra. "Estem parlant de gasoductes, subestacions, ponts i similars", ha destacat el viceministre de l'Interior ucraïnès, Yevgeni Yenin, segons recull l'agència alemanya de notícies DPA.v

Ucraïna denuncia nous bombardejos contra Khàrkiv

Les autoritats d'Ucraïna han denunciat aquest dimecres nous bombardejos per part de l'exèrcit rus contra la regió de Khàrkiv (est). De moment, no ha transcendit a l'esfera pública si hi ha víctimes i quin és l'abast dels danys materials. Kirilo Timoixenko, el número dos de l'oficina del president ucraïnès, Volodimir Zelenski, ha confirmat els atacs a través d'un missatge a Telegram i ha indicat que "unitats del Servei Estatal d'Emergències s'han desplaçat al lloc de l'incident".