La Granja Elena és un dels millors restaurants de cuina típica catalana i de temporada de Barcelona. Situat al Passeig de la Zona Franca, 228, ens ofereix esmorzars de ganivet brutals i una cuina d'alt nivell amb els millors productes de temporada i és, sens dubte, una excel·lent opció per satisfer els paladars més exigents a un preu assequible. Borja Sierra, el seu cuiner, ens confessa els secrets d'una gran recepta amb bolets. El Borja és el deixeble del restaurant Zuberoa a Catalunya, un dels principals referents de la cuina vasca que tanca portes a final d'aquest any. Si voleu aprendre a fer una espectacular truita de bolets amb bacallà no us perdeu aquest vídeo:

 

🍴 Trucs per fer el millor saltat de bolets de Catalunya: recepta fàcil i ràpida

Truita de bacallà amb bolets

La Granja Elena compra cada dia els millors bolets del mercat: aquesta setmana, tot i la sequera que afecta molts boscos catalans, Borja Sierra té la cuina plena de rovellons de botó, camagrocs, trompetes de la mort i rossinyols. La millor truita de bacallà amb bolets es prepara en només cinc minuts. Preneu nota dels ingredients que necessitem:

  • Bolets de temporada (aquests dies, rovellons, camagrocs, trompetes de la mort i rossinyols)
  • Ceba confitada
  • Oli d'alls confitats 
  • Sal
  • Llom de bacallà
  • 3 ous
  • Julivert
Granja Elena La gourmeteria truita camagrocs i saltejat setas oli / Foto: Carlos Baglietto
Truita de bacallà amb bolets, un dels millors plats de temporada que podem degustar a la Granja Elena / Foto: Carlos Baglietto

Un secret per fer la millor truita

A l'hora de fer una truita, Borja Sierra ens recomana batre poc els ous, "per anar bé només s'han de tallar una mica", assegura el cuiner. "És un dels secrets que em van ensenyar al Zuberoa, al País Basc", on Borja Sierra va treballar i aprendre moltíssim durant anys de la mà d'Hilario Arbelaitz, una autèntica eminència dins el món de la cuina. El Zuberoa, gran referent de la cuina basca durant mig segle, tanca les portes a final d'aquest any 2022.

Els millors bolets del mercat

Quins són els millors bolets que podem trobar i comprar a Catalunya aquests dies? Rovellons, rossinyols, moixernons, el bolet hamburguesa, la tòfona dels pobles, el pollastre de muntanya... Aquests són només alguns dels bolets de millor qualitat que, aquests dies, venen en mercats com el de la Boqueria de Barcelona. La Gourmeteria parla amb Xavi Petràs, un dels millors experts del país, en una entrevista que podeu veure si feu clic en aquest enllaç.

La carta de la Granja Elena

La carta de la Granja Elena és molt diversa, sempre amb productes de primeríssima qualitat i està estructurada en tres grans blocs: esmorzars, dinars i els vins. Si la voleu consultar cliqueu aquest enllaç.