El millor caldo depuratiu per aprimar-nos i netejar l'organisme després dels excessos de Nadal, Cap d'Any i Reis és molt fàcil de preparar i té resultats immediats. La recepta és ràpida i molt efectiva, i només necessita tres ingredients que estan a l'abast de tothom. La doctora Montse Folch, també coneguda com la dietista de les estrelles, ens confessa el secret per perdre els tres, quatre o cinc quilos que molts hem guanyat aquestes últimes setmanes, a més de desintoxicar el cos. El fetge és una peça clau que, en molts casos, aquests dies està saturat i acumula més toxines de les habituals pels excessos de les festes. L'experta en dietètica i nutrició t'explica tots els trucs per aconseguir el millor caldo casolà en aquest vídeo:

 

Caldo depuratiu per aprimar-nos i eliminar toxines 

El cos necessita una ajuda extra per fer net i, de pas, perdre pes. Amb el caldo depuratiu de la Montse Folch netejarem l'organisme i ens aprimarem tres quilos sense patir gana i de manera ràpida. Per preparar-lo només ens cal mitja mata d'api, entre dues i quatre cebes mitjanes i un manat de julivert. Tallem els ingredients a trossos i els posem a bullir en dos litres d'aigua durant mitja hora. Una part de l'aigua s'evaporarà, però aconseguirem un litre i mig de caldo casolà carregat de minerals. El colem i llestos! Com i quan s'ha de prendre el caldo depuratiu? "Un vas a mig matí, dos abans de dinar, un a mitja tarda i dos just abans de sopar. Si voleu, hi podeu afegir un raig de suc de llimona natural, però, per anar bé, res de sal. Hi ha qui n'hi posa un polsim, però eliminarem més líquid si no n'hi posem gens ni mica", explica la doctora Folch a La Gourmeteria.

Montse Folch / Foto: Consulta de la doctora Folch
La doctora Montse Folch ens explica la recepta del millor caldo depuratiu casolà / Foto: Consulta de la doctora Folch

INGREDIENTS:

  • Mitja mata d'api
  • 2, 3 o 4 cebes mitjanes
  • Un manat de julivert

Propietats del caldo depuratiu

El caldo té propietats diürètiques, remineralitzants i depuratives i, si vigilem una mica a l'hora de sopar, sense menjar greixos, sal, ni prendre alcohol, en només quatre setmanes haurem perdut tres quilos tranquil·lament: dos de líquid i un de greix, i, de pas, haurem desintoxicat el fetge i l'organisme en general. Alerta si teniu la pressió arterial baixa, perquè el potassi d'aquest caldo fa orinar més de l'habitual i, en aquests casos, pot provocar que la tensió ens baixi massa. Una bona opció és prendre'ns el caldo de primer plat per dinar o sopar afegint-li trossets d'api, ceba i julivert.