La principal diferència entre un vi tradicional i un vi vegà rau en el procés de clarificació.

Es tracta d'un procés a què se sotmet el vi per eliminar totes les impureses i netejar-lo abans d'embotellar-lo. Aquests processos són per eliminar les restes de proteïnes, llevats i altres substàncies. Un vi que tingui la certificació vegana vol dir que en la seva elaboració no s'han fet servir ingredients d'origen animal, encara que aquests productes no es mantenen al vi. No t'espantis, però per aclarir es poden utilitzar ingredients com la gelatina comestible (se sol fabricar de cartílags animals), l'albúmina d'ou o la cola de peix, entre d'altres.

En el procés de clarificació dels vins vegans es fan servir ingredients com els pèsols, la patata o el blat. Encara que el clarificant més habitual dels vins vegans és la bentonita, d'origen mineral (pols d'argila).

Se sap si un vi és vegà o no perquè ho posa a l'etiqueta amb el segell vegà de la Unió Vegetariana Espanyola o UVE. Encara que donem per descomptat que el vi vegà és el més normal, com passa amb l'ecològic, està legislat per comprovar la no inclusió d'ingredients d'origen animal. La producció de vins vegans va augmentant per la demanda de persones que tenen aquesta alimentació i també com a filosofia de respecte al medi ambient i als animals, i en podem trobar de molt bona qualitat gairebé en totes les denominacions d'origen. Així que si algú dels presents fantasiejava amb una cita romàntica amb Brad Pitt i una bona carn, que la substitueixi per una en què prengui un bon vi vegà.