En molts aspectes, l'exquisit menjar tailandès té punts en comú amb els veïns xinesos, indis i birmans, com ara els sabors agredolços; però també té punts divergents, com la llet de coco. Amb aquest tipus de menjars, les varietats rieslings i muscat fan un maridatge molt versàtil. Les notes asiàtiques de curri, menta, herba llimona, coriandre i alfàbrega vermella ens demanen a crits vins blancs altament aromàtics com el sauvignon blanc i el gewürztraminer. També el pinot grigio i el chardonnay, gràcies a la seva bona acidesa, equilibri i per les seves aromes exòtiques. Tots aquests vins també són molt agraïts amb mariscos, amanides i preparacions fregides. Els plats del sud de Tailàndia són més complexos i difícils, amb el seu curri groc, curri de peixos i ronyons, i poden maridar-se amb blancs en contacte amb lligues de tall més mediterrani com la garnatxa blanca. El som tam (amanida de papaia) s'harmonitza amb un verdejo. I els ingredients més picants, com el coriandre, el xili, l'all i la ceba, poden anar amb un cava jove de xarel·lo; encara que si és molt molt picant, el millor serà la drinkability d'una cervesa tipus pilsner.