Cocapital del Vallès Occidental, la Sònia Carmona, la nostra Foodlovers de confiança, visita aquesta setmana tres restaurants de Sabadell. Establiments amb una història al darrere que, juntament amb la seva trajectòria, els han permès deixar empremta a aquesta ciutat catalana. Productes de qualitat i de temporada, molt diferents entre ells, però igual d'excel·lents en l'elaboració i qualitat. Acompanya'ns en aquesta visita per Sabadell que no et deixarà indiferent.

Feu play i feu gana, gourmeters! 

Can Feu

Can Feu és un restaurant amb una història de més de 40 anys davant dels fogons. Han transformat el típic bar de barriada dirigit als treballadors del tèxtil de Sabadell en un reconegut restaurant. L’any 1970, el pare de l’Antonio va posar en marxa l’establiment i anys més tard, el seu fill i la seva dona Isabel van agafar-ne el relleu, fent més gran aquell petit bar en un restaurant de cuina casolana i honesta i de tracte familiar. El Josep Maria representa la tercera generació que és qui està al capdavant del negoci seguint els passos del pare i l’avi. Format com a cuiner a l’escola Sant Narcís de Girona i amb experiència en diferents cuines de Catalunya, el fill de l'Antonio ara continua fent el mateix, treballant amb il·lusió, les mateixes ganes, voluntat i constància per oferir una cuina moderna i de qualitat. L’Antonio, la Isabel i el seu fill Josep Maria juntament amb el gran equip que treballa amb ells, fan possible l’èxit de Can Feu després de més de 40 anys d’experiència.

Restaurant Can Feu Sabadell
Canelons de ceps amb crema de parmesà i tòfona amb oli / Foto: Raquel Sánchez

El restaurant Can Feu disposa de diferents sales molt espaioses perquè els clients se sentin a gust, en un ambient acollidor i confortable. Les màximes són cuidar molt el producte, la cuina i el tracte amb els clients perquè gaudeixin de la bona cuina i un bon servei. Una àmplia oferta culinària amb productes de qualitat i de temporada. També hi ha l'opció de sales privades per a celebracions amb capacitat de fins a 50 comensals, a més d’una barra on prendre un aperitiu i una copa de vi del seu celler.

🍽️ 20,00 euros (preu del plat)

📍 carrer del Pintor Borrassà, 43

Kimbo

Kimbo és el sobrenom del xef, emprat per tot el seu cercle més proper. La idea de fusió japonesa-mediterrània era molt poc present a Catalunya i, per aquesta raó, van decidir apostar per aquest estil de cuina. A Sabadell són un dels primers asiàtics a obrir portes. De fet, l'octubre d'enguany celebraran els 13 anys d'història. La cuina que fan es basa en elaboracions senzilles però ben executades. Cuina fresca amb base japonesa. Obren de dilluns a divendres nits, i els divendres també els migdies.

restaurant Kimbo Sabadell
Haku sushi a baixa temperatura, foie gras a la planxa i Yuzu / Foto: Raquel Sánchez

🍽️ 13,90 euros (preu del plat)

📍 carrer de Marià Fortuny, 8

Kin Thai

El restaurant Kin Thai, juntament amb el Thai Palamós, són dos restaurants de cuina tailandesa propietat de la Sai i el Got. Ells són mare i fill que van venir a Catalunya el 2004. Al restaurant s’hi serveixen menjars de l'antic regne de Siam, ja sigui els que pots trobar als carrers de Bangkok o bé dins dels restaurants més tradicionals. Malgrat la falta d’ingredients, cada vegada menys, intenten fer els plats el màxim de representatius del que són originalment, amb ingredients de qualitat gràcies als proveïdors que busquen que siguin el més pròxim possible.

Restaurant Kin Thai Sabadell
Pad Thai amb llagostins / Foto: Raquel Sánchez

Cuinen tots els plats al moment, tot i que en segons quins moments pot semblar contraproduent, per no poder agafar més volum de feina. No obstant això, la premissa és oferir plats que no necessitin ser reescalfats. El Kin Thai té 9 anys de vida i agraeixen l'acollida rebuda a Sabadell i la confiança que la gent els ha brindat. Això els ha permès convertir-se en un referent de la cuina oriental original a la ciutat.

🍽️ 9,80 euros (preu del plat)

📍 carrer de Garcilaso, 4