El restaurant Blanc, situat al cor de l'Hotel Mandarí Oriental, en ple passeig de Gràcia de Barcelona, s'obre camí en el migdia de la capital catalana amb un nou menú que busca aconseguir aquest delicat equilibri entre producte de qualitat, tècnica culinària i elegància, alhora que s'adapta a la idiosincràsia particular de cada estació de l'any. El resultat, orquestrat pel xef executiu del Blanc, Marc de Martin, es pot degustar des de 28 euros. Això sí, només entre setmana i a l'hora de dinar.

Un menú que inspira calidesa per acompanyar els mesos més freds de l'any

La nova proposta gastronòmica del Blanc està a la disposició dels comensals en dues variants. La primera, per 28 euros, inclou el plat principal i un entrant o postres a triar; la segona, per 38 euros, amb entrants, plat fort i les postres.

En aquest sentit, el menú que dona el tret de sortida a aquesta nova oferta que pretén consolidar-se com un deliciós respir en el centre de l'atrafegat dia barceloní, inspira calidesa amb uns acollidors plats perfectes per a aquests mesos de fred intens que acaben de començar, respectant, això sí, el producte de temporada en cada plat.

Així, entre els entrants destaca el carpaccio de pop amb escuma de patata i oli de pebre vermell; l'amanida de caqui amb stracciatella i reducció de balsàmic de fruits vermells; les petxines de pelegrí sobre crema de coliflor i cruixent de cecina; sense oblidar un toc mediterrani amb l'hummus d'albergínia rostida amb gotxujang, tomàquet xerri i espàrrecs. També està disponible a la carta la truita vaga de gamba vermella amb emulsió dels seus caps i bolets de temporada, per un suplement de 4 euros.

amanida de caqui amb stracciatella
Amanida de caqui amb stracciatella i reducció de balsàmic de fruits vermells. / Foto: Cedida

Entre els plats principals el rigatoni amb salsa de carabassa, espinacs i bolets serà l'opció més adient per aquesta època de l'any, mentre que, per als més carnívors, el menjar estarà servit amb l'onglet acompanyat de puré de pastanaga i bolets de temporada. En cas de preferir peix, el corball amb guisat de bacallà i cigrons segur que no decebrà.

onglet
Onglet amb puré de pastanaga i bolets de temporada. / Foto: Cedida

Paral·lelament, per un suplement de 4 euros es podrà demanar també un ragoût de cérvol amb cremós d'api-rave i nabius; i per 15, un filet de vedella amb cremós de nyàmera i pasta fullada de moniato.

Arribada l'hora de les postres, l'experiència es podrà tancar amb un tatin de pera amb gelat de xocolata i crumble de cacau; una selecció de petit fours que inclou trufa de xocolata 70%, roca de xocolata blanca i una pasta de fruita de plàtan i cacauet; arròs amb llet, taronja i gelat de canyella per a qui vulgui culminar el menjar de la manera més acollidora possible; i carbassa confitada amb escuma de iogurt, cardamom i castanya per als més atrevits.

carbassa confitada amb escuma de iogurt
Carabassa confitada amb escuma de iogurt, cardamom i castanya. / Foto: Cedida

I els caps de setmana?

Per a qui no pugui escapar-se de la feina per donar-se un merescut homenatge amb el menú de migdia del Blanc, el restaurant ofereix la possibilitat de degustar aquests plats –a taula completa, això sí- per 48 euros, preu que inclou també aigua, una copa de vi o de cava i el cafè o te de la sobretaula. Els diumenges i festius tampoc es queden fora, amb un llaminer brunch amb plats en fred i en calent i una refinada selecció de postres per 65 euros.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!