Tan bon punt arribar a l'entrada de l'hotel Kimpton Vividora, saps que el que t'espera no et deixarà indiferent en cap moment. Com si de casa nostra es tractés, la primera impressió no és en cap moment la d'un hotel de 5 estrelles convencional. Al contrari de la gran majoria de propostes, la d'aquest espai gastronòmic és fer-te sentir com a casa d'un amic o familiar, i així va ser. Colors càlids, sofàs còmodes i gens ostentosos, i una barra espectacular on poder fer un aperitiu, vermut o simplement un cafè en bona companyia.

Casa de Vivi, el restaurant de Barcelona on gaudiràs com a casa d'un amic

GOT és la terminologia que s'ha triat per donar-te la benvinguda, essent un joc de paraules entre el barri on ens trobem "Gòtic" i com anomenem a la nostra terra de manera col·loquial vas o copa. GOT igual que l'essència de la zona on ens trobem, té moltes personalitats. De dia podem gaudir d'una proposta on els bons esmorzars, l'àmplia oferta de cafès i una gran comoditat queden totalment fusionades amb les vistes al tranquil i discret carrer del Duc gràcies a les seves àmplies vidrieres. De nit, aquest espai es vesteix de gala i es transforma per complet. Una cocteleria, on les llums del seu interior passen a ser les protagonistes i on és impossible no degustar alguna de les opcions que el bartender Marco Miranda i el seu simpàtic equip ens tenen preparades.

panoramica got kimpton vividora
GOT hotel Kimpton Vividora / Foto: Casa de Vivi

La proposta gastronòmica de Casa de Vivi i Fauna

A la primera planta, i com si fos la casa del nostre millor amic, trobem el menjador de la Casa de Vivi. Un espai que ens transporta i que s'inspira en els clàssics pisos de l'Eixample de Barcelona. Terres hidràulics que desprenen caliu per ells mateixos, una il·luminació minimalista, i una rebuda totalment informal, faran que en tot moment et sentis com a casa teva, on l'única preocupació que vam tindre va ser la de seure i gaudir d'una experiència gastronòmica per al record.

menjador casa vivi fauna
Imatge d'un dels menjadors de Fauna / Foto: Casa de Vivi

Fauna és el nom del restaurant que el reconegut xef executiu Jordi Delfa juntament amb tot el seu equip presenten. Dirigint una majestuosa i impactant cuina oberta vam poder corroborar i veure amb total transparència, que les receptes que tenien preparades eren de cuina tradicional, amb productes de proximitat i amb un enfocament diferent per part del xef. Com bé ens va comentar el personal de Fauna, la intenció del seu menú és que, com tot bon amic faria, oferir-nos el millor que tenen i poder gaudir d'una cuina on els productes senzills del dia a dia són els protagonistes.

Receptes tradicionals amb segell d'autor

Presidint la vistosa cuina vam poder veure un ventre sencer de sobrassada ibèrica de Mallorca, no era una sobrassada qualsevol, aquesta era una de les sobrassades més prestigioses d'Espanya, elaborada pel mestre xarcuter Xesc Reina. Juntament amb una bresca de mel natural i acompanyats ambdós d'un pa de cine, van ser els preludis d'un àpat que no va deixar indiferent a ningú. Plats com: uns bunyols de bacallà, fets al moment i que no tenien res a envejar als de moltes àvies. Una espectacular olla amb Mongetes de Santa Pau amb botifarra del perol, presidit per una coca cruixent de peus de porc amb escamarlans, va seguir aquest sorprenent menú.

sobrassada mallorca mel fauna
Sobrassada ibèrica Xesc Reina / Foto: Casa de Vivi

Maridat amb una àmplia carta tant de vins com d'escumosos, vàrem poder continuar amb un dels reis de les receptes més clàssiques, l'Steak Tàrtar, elaborat amb bistec de vaca madurada de Girona. Tallat al moment amb delicadesa per a respectar tots els sabors, aromes i tendresa d'aquest, van fer que l'experiència continues in crescendo. Un caneló de carn rostida i foie-gras va ser l'altre plat candidat a competir amb totes les nostres àvies, juntament amb els bunyols de bacallà esmentats anteriorment. La cirereta d'aquest memorable àpat, va ser un sublim arròs de Parellada amb calamarsets, sèpia i gamba vermella de Blanes, que ens va traslladar a tota la taula directament a les costes de la comarca de La Selva. Plens, però encara amb ganes de tastar les postres, el xef ens va presentar una degustació de totes les postres de la carta d'entre ells, el Món de xocolata, un pastís cremós de llimona indonèsia i un molt bon pastís de formatge.

aros gambes calamarssets fauna
Arròs de Parellada amb calamarsets i gamba / Foto: Casa de Vivi

Casa teva, al bell mig de Barcelona

Basant-nos en la filosofia del local, i la intenció d'aquest, podem concloure que com a casa enlloc, i que a Casa de Vivi, en tot moment s'ha pogut gaudir de l'essència de menjar i estar com a casa. Un nou must a Barcelona on poder anar indiferentment de la situació o el moment, ja bé sigui sols, amb parella, amb la família o amb amics.