Una gran família. Amb aquesta sensació vaig sortir del nou restaurant de Ciutat Vella: La Pau. Un espai on et fan sentir com a casa i on sempre seràs benvingut. La rebuda és d'allò més especial, perquè quinze somriures t'esperen amb il·lusió per oferir-te la millor experiència gastronòmica possible. I ho aconsegueixen de bon grat. Ells són els veritables protagonistes d'aquest restaurant que neix per donar una oportunitat a aquells joves que han estat expulsats del sistema educatiu i social. Una llar d'esperança al cor de Barcelona. 

A través de La Pau s'està construïnt un model d'aliança entre l'empresa privada i el tercer sector que ajuda a donar vida a projectes significatius pels joves. Ignasi Valeriano, director operatiu 

Alumne del Llindar, treballador ara de La Pau / Foto: Ianko Stankov i Sergio Deblas
Eloin Lucas, alumne del Llindar i ara treballador de La Pau / Foto: Ianko Stankov i Sergio Deblas

Restauració d'impacte social a Ciutat Vella

A Ciutat Vella, amagat entre els carrers del barri, hi ha l'emblemàtic Passatge de la Pau. Un racó arquitectònic que aquest any s'ha convertit, també, en el passatge de l'esperança per als joves de la Fundació El Llindar, l'escola de les oportunitats que orienta i acompanya a adolescents que es troben exclosos del sistema educatiu i social. A través d'aquest projecte, els acompanyen durant la seva transició cap a la vida adulta, fomentant el seu retorn al sistema educatiu reglat i augmentant les seves possibilitats d'accedir amb millors condicions al mercat laboral. I aquí és quan entra en joc el restaurant La Pau, qui en aliança amb EnjoyBcn, una empresa familiar catalana del sector turístic i d'esdeveniments, treballa en la construcció de projectes vitals.

Fora d'El Llindar fa fred. Edgar Bonilla (alumne)

La llar de l'esperança i les oportunitats

El restaurant La Pau és una iniciativa d'impacte social per generar ocupació de qualitat i donar continuïtat a l'escola El Llindar. Un passatge amb futur que ha arribat a Ciutat Vella per quedar-se. Una llar on l'esperança dels joves es plasma en cada un dels plats que ofereixen a traves de la carta. Una proposta gastronòmica inspirada en la cuina tradicional catalana, fent ús de coccions pacients amb productes de proximitat. Una oferta saborosa i amb personalitat que perfecciona i innova el tipus de cuina de casa, mantenint les arrels d'una cultura culinària molt valuosa, la nostra. Els migdies de dimecres a divendres ofereixen el plat del dia acompanyat de beguda i postres per a gaudir d'una proposta saborosa, informal i de temporada per un preu molt econòmic (10,50 euros). "Els veïns de Ciutat Vella necessitaven un restaurant així. Ells mateixos ens ho diuen", ens comparteix Begonya Gasch, directora general de la Fundació El Llindar.

Papada a baixa temperatura amb parmentier / Foto: Ianko Stankov i Sergio Deblas
Papada a baixa temperatura amb parmentier / Foto: Ianko Stankov i Sergio Deblas

Un espai únic, per dins i per fora

Els veïns de Ciutat Vella necessitaven un restaurant així. Ells mateixos ens ho diuen. Begonya Basch

La Pau es troba en una ubicació emblemàtica del districte de Ciutat Vella de Barcelona: el Passatge de La Pau. El restaurant combina elements decoratius de la identitat del seu entorn amb d'altres que expliquen el seu valor social i la història dels joves que passen per aquest projecte. Sis detalls que ens emboliquen en una història que va més enllà de la gastronomia. Els cactus que trobem en el seu interior, representen l'aspecte hostil que pot semblar que tenen els joves, però amb un interior tendre i humit. A la barra trobareu els desitjos i il·lusions que aquests adolescents han expressat durant el seu pas pel Llindar. Les infinites columnes ens parlen de la voluntat del projecte d'anar més enllà. Així com l'onada de làmpades que il·luminen la sala, que són el reflex del dinamisme d'una iniciativa en constant moviment. Els quadres que hi trobem, de l'artista mallorquina Pilar Correa, han estat inspirats en els diferents itineraris formatius del Llindar. I per últim, les llums del bany, que mostren el creixement personal dels joves. Un espai únic, per dins i per fora.