Com a santcugatenc de tota la vida, puc afirmar amb certesa que la ciutat ha crescut una barbaritat en les darreres dècades. Pel que fa al nombre d'habitants, sí, però també pel que fa a la qualitat de la gastronomia. A Sant Cugat del Vallès hi ha una gran xifra de restaurants, i de molta varietat, que destaquen per la seva qualitat i originalitat. Són llocs excel·lents que mereixerien una ressenya individual, però per començar a fer un tast introductori, iniciarem un recorregut per la ciutat amb 3 restaurants dels afores de Sant Cugat que són senzillament brutals.

Vulcano

Ubicat en una zona tranquil·la de Sant Cugat, el restaurant Vulcano ofereix als seus clients un conjunt de grates sensacions, en un entorn excepcional, acompanyat d'un agradable servei i amb una cuina de primera qualitat. Als límits del barri de Mira-Sol, disposen d'un ampli local amb una superfície total de 350 ​​metres quadrats, quedant el menjador distribuït en dues plantes i amb una capacitat per a 80 comensals. Vulcano té diferents espais i ambients que permeten crear reservats per a qualsevol mena d'esdeveniment. A més, gaudir de la tranquil·la terrassa és un plus, sobretot i encara més ideal per a sopars ara l'estiu.

restaurant Vulcano
L'exterior del restaurant Vulcano / Foto: Cedida

📍 C/ de Mozart, 20, Sant Cugat del Vallès

Rosso

A pocs metres del Vulcano, està enclavat el restaurant Rosso. Destaca pel seu ambient de terrassa i cuina italiana de qualitat. El lloc és preciós, sobretot ara a l'estiu en què les llums càlides, els arbres que aixopluguen i les petites pedres del terra fan de l'espai un lloc visualment excel·lent i agradable per repetir. Elaboren unes pizzes d'altíssima qualitat que les situen entre les millors de la ciutat, en un lloc que destaca pel seu tarannà familiar. Per cert, no hi ha barreres físiques per a l'accés per a cadires de rodes, un fet sempre a subratllar.

Restaurant Rosso
La preciosa presentació del restaurant Rosso / Foto: Cedida

Alguns dels plats antipasti són la burrata pugliese 125 g amb breves de l'hort, olives kalamata, oli de tòfona i pesto d’alfàbrega; carpaccio de gambes, oli dels seus caps, maionesa de safrà, salicòrnia i cebeta envinagrada; carpaccio de carabassó, formatge de cabra, olivada, tomàquet semisec, nous i pesto d’alfàbrega; melanzane alla parmigiana (lasanya d’albergínia amb tomàquet, fior di latte i alfàbrega). Les pizzes més destacades són la diavola fuoco que porta tomàquet San Marzano, mozzarella, salami picant, ceba vermella i olives kalamata; la melenza que inclou mozzarella, albergínia, parmigiano reggiano, babaganuix, mel i nous o la zola que està feta a partir de mozzarella, nous, gorgonzola DOP, pesto, pera williams, ruca, tomàquet semi sec i parmigiano reggiano. Però també hi ha plats de carn i peix. La cotolletta di Manzo (250 g d’entrecot de vedella arrebossat acompanyat amb fregides de moniato); la cua de bou a baixa temperatura amb parmentier de patata i bolets de temporada; o el filetto di baccala acompanyat de crema de pebrots amb espàrrecs i guanciale.

📍 Passeig d'Olabarria, 69, Sant Cugat del Vallès

Momotaro

Encara una mica més apartat que els anteriors, el restaurant Momotaro s'ubica al barri (o, per a d'altres, EMD) de Valldoreix. És una llegenda del folklore japonès, que ressalta la importància de compartir i ens ensenya que la clau de l'èxit és el treball en equip. Momotaro és la perfecta simbiosi entre la gastronomia contemporània i la cuina mil·lenària japonesa. El notori menú de Momotaro barreja influències asiàtiques amb creatius tocs cosmopolites, sempre acompanyats de tres elements essencials en l'art culinari: l'harmonia, tradició i respecte pel producte.

restaurant momotaro
Restaurant Momotaro / Foto: Cedida

Momotaro desperta sensacions per l'innovador i diversificat menú on podràs provar el tradicional sabor japonès o paladejar noves creacions, sempre respectant l'equilibri dels sabors, textures i aromes. Intenten trencar l'aïllament relatiu al menjar japonès que molts pensen que és només peix cru, anul·lant aquest mite i presentant una nova forma de gaudir de noves sensacions, englobant els sabors internacionals en una sola base nipona.

📍 Rambla Mossèn Jacint Verdaguer, 185, Valldoreix, Sant Cugat del Vallès