Com ja sabeu, hi ha molts tipus de vinagreta. Avui veurem com es prepara una vinagreta de mostassa, també coneguda com a vinagreta francesa. Només us caldran cinc minuts per preparar-la. En aquest cas, he utilitzat mostassa diàfana a l'estragó, que m'agrada molt, però podeu fer servir el tipus de mostassa que més us agradi. Som-hi!

Ingredients

1 cullerada de mostassa d'estragó

1 cullerada gran de vinagre  

4 cullerades grans d'oli d'oliva verge extra  

una mica de sal

pebre negre  

Variants:  

- Podeu fer la vinagreta amb vinagre de xerès, de poma, de Mòdena, etc.  

- Podeu utilitzar mostassa de Dijon

Preparació
1.
vinagreta mostassa pas1

Preparem els ingredients.

2.
vinagreta mostassa pas2

Com us comentava, podeu fer servir qualsevol classe de mostassa.

3.
vinagreta mostassa pas3

Posarem una cullerada normal de mostassa en un bol.

4.
vinagreta mostassa pas4

A continuació, hi afegirem una cullerada gran de vinagre.

5.
vinagreta mostassa pas5

Seguidament, hi tirarem una mica de pebre negre.

6.
vinagreta mostassa pas6

I sal.

7.
vinagreta mostassa pas7

Remeneu-ho una mica.

8.
vinagreta mostassa pas8

A continuació, hi posarem les 4 o 5 cullerades grans d'oli d'oliva. Procureu que sigui de bona qualitat.

9.
vinagreta mostassa pas9

Per a barrejar-ho bé farem servir una petita barnilla. En aquest cas us anirà molt millor que la cullera. És una barreja que costa d'integrar i aquesta vinagreta requereix una certa emulsió.

10.
vinagreta mostassa pas11

Un cop ben barrejat, ja la podeu fer servir o bé reservar-la a la nevera. Us aguantarà uns quants dies.

11.
vinagreta mostassa pas12

Bon profit!