Aquesta trufa (trufa clara) és la típica trufa muntada que podeu trobar a les pastisseries i que s'utilitza sobretot per a farcir tortells de pasta de full, lioneses, brioix (Bismarck, Cristina, etc...)... i mil postres més. Li podeu afegir un petricó de licor (Whisky, Rom, Cointreau, etc.) i fer unes postres per  a adults d'aquells que no s'obliden mai, je je.

És molt fàcil de fer. Només heu de saber que convé fer-la un dia abans, perquè s'ha de refredar bé, i a l'endemà, muntar-la. La trufa anomenada "fosca" o "cuita" en pastisseria, fa referència a la trufa que s'utilitza per a fer pastissos de trufa amb gema cremada, el tronc de Nadal, etc. Ara, avui veiem com fer la trufa clara.

Ingredients

500 g de nata per muntar (la nata "para cocinar" no serveix, ha de ser "para montar")

35 g de cobertura de xocolata negra

75 g de sucre

 

Variants:

Podeu posar més cobertura (entre 30-50 g) i enfosquir més la trufa

El sucre també el podeu variar (entre 60-80 g)

Preparació
1.
trufa clara muntar pas1

La cobertura de xocolata la podeu comprar en qualsevol gran superfície o per internet.

2.
trufa clara muntar pas2

Jo he fet servir aquestes gotes.

3.
trufa clara muntar pas3

Preparem la resta d'ingredients.

4.
trufa clara muntar pas4

Posarem la nata a escalfar en un cassó.

5.
trufa clara muntar pas5

Deixeu que arrenqui el bull.

6.
trufa clara muntar pas6

Però compte! vigileu-la bé que us pot vesar!

7.
trufa clara muntar pas7

Tant bon punt comenci a bullir, aturarem el foc.

8.
trufa clara muntar pas8

Abocarem la cobertura dins el cassó i...

9.
trufa clara muntar pas9

ho remenarem una estona...

10.
trufa clara muntar pas10

fins que la cobertura quedi totalment integrada i desfeta.

11.
trufa clara muntar pas11

La deixarem refredar a temperatura ambient.

12.
trufa clara muntar pas12

Un cop freda, ja la podrem traspassar a un tàper.

13.
trufa clara muntar pas13

Us farà una mica de pell a la capa superior, però no passa res, és normal.

14.
trufa clara muntar pas14

Aboqueu la trufa clara en el tàper...

15.
trufa clara muntar pas15

I reserveu-la a la nevera. Millor si la feu el dia o la nit abans.

16.
trufa clara muntar pas16

L'endemà, ja podrem muntar-la igual que fem amb la nata.

17.
trufa clara muntar pas17

Li afegirem el sucre (entre 75-100g x 500 g de trufa).

18.
trufa clara muntar pas18

I amb una batedora elèctrica, per exemple, i una mica de paciència, muntarem la trufa clara.

19.
trufa clara muntar pas19

Fins que tingui la textura de nata... i una certa consistència.

20.
trufa clara muntar pas20

I ja podem fer, per exemple, un pastís massini com aquest.

21.
trufa clara muntar pas21

O unes lioneses, unes postres que no fallen mai. Bon profit!