Com ja sabeu, la cuina tradicional té com a base la cuina d'aprofitament. Avui veurem un exemple ben clar. Podeu aprofitar la carn d'olla sobrant d'un àpat per fer un plat exquisit com aquest. Com a ingredients, la recepta tradicional ens proposa unes parts concretes de la carn d'olla. Però com veureu, jo us proposo, addicionalment, fer servir altres parts com la pilota, el xoriço, els cigrons i la vedella. Més bo us quedarà, no? Que vagi de gust.

Ingredients

Sobrants de la carn d'olla com:

1 tall de cansalada

1 botifarra negra

1 botifarra blanca

1 tros de pollastre o gallina amb els seus menuts

1 tros de pit o de coll de xai

salsa de tomàquet

Variants:

- S'hi poden posar altres parts de la carn d'olla

- Es pot fer amb sofregit i presentar amb pa ratllat i allioli gratinat 

- Es pot servir amb salsa d'olives i patates palla per sobre

Preparació
1.
trinxat carn dolla pas1

Aquí tenim la nostra carn d'olla d'avui.

2.
trinxat carn dolla pas3

Seleccionar un tros de cada ingredient (el que més us agradi)

3.
trinxat carn dolla pas4

D'altra banda, hem preparat una salsa de tomàquet tradicional, però podeu fer servir tomàquet en conserva també. 

4.
trinxat carn dolla pas5

Desosseu i esfilagarseu la carn d'olla. La vedella...

5.
trinxat carn dolla pas6

la gallina...

6.
trinxat carn dolla pas7

la botifarra la podeu tallar a llesques.

7.
trinxat carn dolla pas8

així com la pilota i el xoriço.

8.
trinxat carn dolla pas9

Es tracta de fer un mos ben petit amb tots els ingredients i retirar les parts no comestibles.

9.
trinxat carn dolla pas10

A continuació, escalfarem un bon raig d'oli en una paella i hi abocarem la carn d'olla que hem preparat.

10.
trinxat carn dolla pas11

Deixeu-la una estoneta, fins que comenci a daurar-se. Llavors remeneu-la.

11.
trinxat carn dolla pas12

Quan comenci a tenir tot el mateix color...

12.
trinxat carn dolla pas13

hi abocarem la salsa de tomàquet.

13.
trinxat carn dolla pas14

La remenarem bé...

14.
trinxat carn dolla pas15

fins que quedi ben repartida.

15.
trinxat carn dolla pas16

Ho mantindrem uns instants més al foc, que es barregin bé tots els gustos. Vigileu no es cremi.

16.
trinxat carn dolla pas17

Emplatem.

17.
trinxat carn dolla pas18

I, en aquesta ocasió, l'acompanyarem d'uns bastonets de pa.

18.
trinxat carn dolla pas19

I a gaudir d'un gran plat català. Bon profit!