Hola, gourmeters!

Avui us portem la tan de moda smash Burger que no és més que una varietat d'hamburguesa americana cuita amb la tècnica d'aixafar la carn amb un estri anomenat "smasher" (d'aquí el seu nom), fins que quedi ben prima. Hi ha qui, durant la cocció, fins i tot hi posa un pes a sobre per garantir que el resultat sigui una hamburguesa fina, però alhora cruixent per fora i tendra per dins. La cocció és, per tant, molt ràpida.

Normalment, es fa amb carn de vedella i atès que la capa de carn queda tan fina, se sol prendre amb doble capa. I com no, per poder ser una autèntica smash burger no hi poden faltar altres elements com l'enciam, el tomàquet, els cogombres i el formatge, i fins i tot, una salsa ràpida especial que també us ensenyaré a preparar.

Som-hi!

Ingredients

640 g de carn de vedella picada (4 persones)

enciam tallat a tires

tomàquet tallat a rodanxes

cogombre encurtit

4 pa d'hamburguesa

formatge tipus "Cheddar"

Salsa (maionesa, mostassa, ketchup, tabasc, salsa worcester)

mantega

sal i pebre negre

Variants:

- Podeu fer les hamburgueses amb barreja de vedella i porc al 70%-30%

- Podeu utilitzar altres formatges per fondre

- Hi podeu afegir-hi ceba cruixent, crua o caramel·itzada

 

Preparació
1.
IMG 1722

Primer tot heu de preparar la carn de l'hamburguesa. Ha de ser fresca, que us la preparin al moment. El tipus de carn i la quantitat anirà al vostre gust. Jo us mostraré com fer-les amb un 70% de vedella i un 30% de porc. Ambdues de bona qualitat.

2.
IMG 1725

La saleu, hi afegiu pebre negre i la barregeu bé.

3.
IMG 1728

Feu boles d'uns 80g. Aquestes "smash burgers" seràn dobles, per tant hi posarem dues per persona (160g). Les podeu fer més grans o més petites, al gust també.

4.
IMG 1705

Reserveu la carn a la nevera i prepareu la resta d'ingredients. Talleu l'enciam a tires fines.

5.
PUJAT

Talleu unes rodanxes de tomàquet.

6.
IMG 1719

Els cogombres a tires, si voleu, o sencers.

7.
IMG 1711

I si us ve de gust podeu preparar aquesta salsa ràpida barrejant 3 cullerades de maionesa, 2 de ketchup, 1 mostassa groga, 1 de salsa worcester, 1/2 de tabasc. 

8.
IMG 1717

Ho barregeu i ho reserveu.

9.
IMG 1741

Primer pas, poseu a escalfar una mica de mantega en una planxa, i torreu una mica el pa.

10.
IMG 1750

Torreu totes els pans i els reserveu.

11.
IMG 1751

Poseu una mica més de mantega a la planxa i col·loqueu una o dues boles (depen si la planxa és gran o no).

12.
IMG 1753

Poseu un paper de forn a sobre de la bola de carn.

13.
IMG 1731

Necessitareu un "smasher" o, altrament, podeu fer servir qualsevol superfície plana que permeti aixafar la carn.

14.
IMG 1757

Ara heu de prémer ben fort, sense por, amb la intenció de gairebé tocar la planxa amb l'smasher.

15.
IMG 1764

Us ha de quedar ben aixafada. Amb el foc ben fort, feu l'hamburguesa durant un minut i mig o dos per cada banda.

16.
IMG 1759

En aquest temps, apliqueu una mica de salsa al pa.

17.
IMG 1763

Una bona quantitat d'enciam.

18.
IMG 1773

El tomàquet.

19.
IMG 1774

I el cogombre.

20.
IMG 1768

Doneu-li la volta a la carn, us ha de quedar torrada. Normalment l'altre cara es fa encara més ràpidament. Cuineu-la al vostre gust.

21.
IMG 1770

Poseu-li el formatge a sobre.

22.
IMG 1782

I de seguida ja podreu col·locar la primera capa de carn. Repetiu el procés per fer l'hamburguesa doble.

23.
IMG 1794

Acabeu l'hamburguesa amb més salsa i a menjar!

24.

Bon profit!