"Pescaito frito" que diuen pel sud... però obert i sense espina. El seitó fregit està molt i molt bo, sobretot si l'acompanyeu amb un bon pa amb tomàquet. Penseu que és peix blau i, tot i que no deixa de ser un fregit, és molt necesari per a la nostra salut. Un cop fregits, els hi podeu tirar unes gotes de llimona per sobre o també un raig de vinagre de vi cru (no massa) que els dona un toc formidable.

Ingredients

300 gr. de seitons nets, sense espina i escatats  

una mica de farina

sal

oli per fregir

Preparació
1.
seitons fregits pas1

Li podeu demanar al peixater/a que us netegi i us tregui l'espina. Si és enrotllat... us ho farà. En qualsevol cas, sempre s'ha de tornar a netejar a casa.

2.
seitons fregits pas2

Posem l'oli a escalfar... i preparem un plat amb farina.

3.
seitons fregits pas3

Com veieu, estan ben escatats aquests seitons.

4.
seitons fregits pas4

Els salem una mica.

5.
seitons fregits pas6

I els enfarinem...

6.
seitons fregits pas7

... per totes dues bandes.

7.
seitons fregits pas8

Quan l'oli sigui ben calent... els anirem fregint. Compte que no us esquitxi.

8.
seitons fregits pas9

Deixeu-los fins que quedin una mica torradets. Penseu que si estan cruixents... les espines es podran menjar amb més facilitat.

9.
seitons fregits pas10

Els reservem en un paper absorbent.

10.
seitons fregits pas11

Ummm....

11.
seitons fregits pas12

I els servim ben calentons.

12.
seitons fregits pas13

Que no falti el pa amb tomàquet, eh?

13.

Bon Profit!