Com ja us vaig comentar en l'article: "La rebosteria pastissera", avui us mostraré com fer el primer dels anomenats "tallats" de rebosteria: el tallat de gerds amb gema. És un dels pastissets de rebosteria més representatiu, juntament amb el de trufa i el de mantega. Té la seva feina, no ho negaré, però és qüestió d'organitzar-se una mica i preparar cosetes el dia abans, com les planxes de pa de pessic, la gema pastissera i el sucre bany, de les que us recomano visitar cada recepta prèviament.

La resta, és bufar i fer ampolles... ja ho veureu i clar,  deixar anar una mica la creativitat de cadascú. Som-hi.

Ingredients

1 planxa de pa de pessic

1 pot de melmelada de gerds  

gema pastissera  

sucre bany (almívar + brandi)  

gelatina de poma (decoració)  

1 pot de cireres confitades

cobertura de xocolata per fondre (decoració)

Preparació
1.
rebosteria pastissera tallat gerds pas1

Començarem preparant les planxes de pa de pessic.

2.
rebosteria pastissera tallat gerds pas2

Recordeu de coure-les amb el forn ben fort, a 240º i només en mode grill. En 4 minuts seran cuites.

3.
rebosteria pastissera tallat gerds pas3

Les deixarem refredar. De moment, faré una planxa d'on sortiran uns 20 tallats.

4.
rebosteria pastissera tallat gerds pas4

Preparem el sucre bany... amb la quantitat de brandi desitjada. Per norma, el 30%.

5.
rebosteria pastissera tallat gerds pas5

Tallarem la planxa en tres parts iguals. La primera capa la posarem amb la part fosca amunt, i la banyarem una mica amb sucre bany. No massa, ja que les planxes són relativament fines.

6.
rebosteria pastissera tallat gerds pas6

A sobre d'aquesta primera base, hi posarem una fina capa de melmelada de gerds que haurem treballat amb una cullera una mica prèviament per fer-la més untable.

7.
rebosteria pastissera tallat gerds pas7

A sobre hi col·locarem la segona capa però en aquesta ocasió la part fosca avall. Per estètica pura.

8.
rebosteria pastissera tallat gerds pas8

El mateix procés: banyem la planxa i una fina capa de melmelada de gerds.

9.
10.
rebosteria pastissera tallat gerds pas11

Prèviament haurem fet la gema pastissera... que haurem deixat refredar (millor fer-la el dia abans)

11.
rebosteria pastissera tallat gerds pas12

Untem la capa superior amb una fina capa de gema.

12.
rebosteria pastissera tallat gerds pas13

Ara la brillantor. De la gelatina ja n'hem parlat moltes vegades. S'ha d'escalfar rebaixada amb aigua fins que arrenqui el bull. Després deixar atemperar una mica.

13.
rebosteria pastissera tallat gerds pas14

Pintem la gema amb gelatina de poma.

 

14.
rebosteria pastissera tallat gerds pas15

Genial.

15.
rebosteria pastissera tallat gerds pas16

Ara hem de retallar les cantonades per igualar tota la peça (i no llenceu els retalls, eh?).

16.
rebosteria pastissera tallat gerds pas17

Utilitzeu un ganivet fi i llarg (de serra no)... i netegeu-lo cada cop que talleu. Així evitarem embrutar la rebosteria a cada tall.

17.
rebosteria pastissera tallat gerds pas18

Fem uns talls longitudinals...

18.
rebosteria pastissera tallat gerds pas19

... i uns altres en perpendicular... amb la idea de fer un mida rectangular similar a la de la imatge.

19.
rebosteria pastissera tallat gerds pas20

Ara escalfeu al bany maria una mica de cobertura de xocolata. Si teniu trufa o qualsevol element fosc que li pugui anar bé a la gema... serà suficient. Feu un cornet de paper i talleu la punta.

20.
rebosteria pastissera tallat gerds pas21

Ara farem les rametes d'una cirera... vaja, que es tracta d'escriure la lletra "J".

21.
rebosteria pastissera tallat gerds pas22

Procureu fer-les totes iguals.

22.
rebosteria pastissera tallat gerds pas23

Ja només ens quedarà "la guinda"... i no només metafòricament.

23.
rebosteria pastissera tallat gerds pas24

Talleu-les per la meitat.

24.
rebosteria pastissera tallat gerds pas25

Anirem col·locant-les a sobre la "J" d'aquesta manera.

25.
rebosteria pastissera tallat gerds pas26

A que fan goig i tot?

 

26.
rebosteria pastissera tallat gerds pas27

Doncs ja està, ja podem muntar una safata per servir amb el cava i el café.

27.
rebosteria pastissera tallat gerds pas28

Aquesta mena de rebosteria s'aguanta força bé a la nevera, tot i que aquesta en concret, al portar la gema, seria de les que menys dies guardarem (de 4 a 5).

 

28.
rebosteria pastissera tallat gerds pas29

El gustet és excel·lent, ja que es fusiona el sucre bany, el brandi, la gema, la gelatina, la melmelada... en un únic sabor.

29.
rebosteria pastissera tallat gerds pas30

Podeu fer altres tallats i servir-los junts.

30.
rebosteria pastissera tallat gerds pas31

Com aquest tallat de trufa cuita. Bon Profit.