Hola "Gourmeters"!
Avui us porto una recepta típica de l'est d'Europa. Allà es coneix com a "Pollastre amb paprika" o "Pollastre a la hongaresa". Una manera de fer el pollastre amb molta personalitat, napat amb una salsa potent i acompanyat, normalment, amb arròs o pasta. Ingredients senzills i elaboració senzilla.
El voleu tastar?
4 cuixes de pollastre
20 g de pebre vermell dolç
200 ml salsa de tomàquet fregit
oli d'oliva
pebre negre
100 ml nata líquida per cuinar
1 ceba vermella trinxada
3 grans d'all trinxats
2 cullerades de farina
500 ml brou de pollastre
sal
sal en escates
Variants:
- Podeu acompanyat el plat amb arròs
- Es pot fer picant
![IMG 2603 IMG 2603](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/35/45/img-2603.jpeg)
Prepareu tots els ingredients.
![IMG 2613 IMG 2613](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/35/75/img-2613.jpeg)
Primer de tot, tireu una mica d'oli a les cuixes de pollastre.
![IMG 2617 IMG 2617](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/36/11/img-2617.jpeg)
Amb les mans, unteu bé tota la carn, per totes dues bandes.
![IMG 2619 IMG 2619](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/36/47/img-2619.jpeg)
Ara, saleu i empebreu el pollastre.
![IMG 2622 IMG 2622](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/37/13/img-2622.jpeg)
En una paella amb unes gotes d'oli, marqueu bé el pollastre.
![IMG 2630 IMG 2630](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/37/94/img-2630.jpeg)
Mentrestant, podeu anar trinxat la ceba i l'all.
![IMG 2637 IMG 2637](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/38/30/img-2637.jpeg)
Vigileu el pollastre i doneu-li volta. No el volem coure, però si marcar molt.
![IMG 2644 IMG 2644](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/38/66/img-2644.jpeg)
Quan tingui aquest aspecte tan torrat, el reserveu en un plat.
![IMG 2641 IMG 2641](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/39/05/img-2641.jpeg)
En el mateix oli, i si cal afegiu-hi una mica més, sofregiu la ceba amb una mica de sal.
![IMG 2647 IMG 2647](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/39/59/img-2647.jpeg)
Quan la ceba sigui daurada, afegiu-hi l'all trinxat i el daureu una mica també.
![IMG 2649 IMG 2649](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/39/95/img-2649.jpeg)
A continuació, ja hi podeu afegir el pebre vermell dolç.
![IMG 2654 IMG 2654](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/40/25/img-2654.jpeg)
I també la farina.
![IMG 2659 IMG 2659](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/40/76/img-2659.jpeg)
Ara, no deixeu de remenar durant un parell de minuts. La idea es coure la farina i daurar el pebre vermell sense que es cremi.
![IMG 2666 IMG 2666](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/41/09/img-2666.jpeg)
Seguidament, afegiu-hi el tomàquet fregit.
![IMG 2669 IMG 2669](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/41/57/img-2669.jpeg)
Ho remeneu bé i ho deixeu fer un parell de minuts més.
![IMG 2674 IMG 2674](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/41/93/img-2674.jpeg)
I ara, aboque a dins la paella el brou de pollastre ben calent.
![IMG 2680 IMG 2680](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/42/44/img-2680.jpeg)
Ho saleu.
![IMG 2687 IMG 2687](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/42/80/img-2687.jpeg)
Amb una barilla heu d'integrar bé la farina, que tingui bona textura. En 5 minuts estarà.
![IMG 2694 IMG 2694](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/43/43/img-2694.jpeg)
Ara, incorporeu de nou el pollastre a la paella.
![IMG 2702 IMG 2702](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/43/79/img-2702.jpeg)
I el napeu amb la salsa.
![IMG 2713 IMG 2713](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/44/18/img-2713.jpeg)
Poseu la paella al forn durant uns 30-35 minuts a uns 190 graus. Compte! la paella ha de ser compatible amb el forn (sense plàstics). No cal que li doneu la volta al pollastre.
![IMG 2689 IMG 2689](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/44/69/img-2689.jpeg)
Mentre es fa el pollastre, podeu posar a coure una mica de pasta.
![IMG 2723 IMG 2723](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/45/11/img-2723.jpeg)
Quan el pollastre estigui daurat i cuit ja el podeu treure del forn.
![IMG 2726 IMG 2726](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/45/38/img-2726.jpeg)
Amb compte, retireu les cuixes de pollastre i les reserveu.
![IMG 2731 IMG 2731](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/45/80/img-2731.jpeg)
Torneu a posar la salsa al foc i hi incorporeu la nata per cuinar.
![IMG 2739 IMG 2739](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/46/19/img-2739.jpeg)
Ho remeneu bé i ho rectifiqueu de sal si cal.
![IMG 2743 IMG 2743](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/46/64/img-2743.jpeg)
La salsa canviarà de color i no serà tan forta de sabor.
![IMG 2745 IMG 2745](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/47/03/img-2745.jpeg)
La pasta ja estarà cuita.
![IMG 2767 IMG 2767](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/47/66/img-2767.jpeg)
Per tant, ja podeu servir el pollastre a taula. Una capa de salsa, el pollastre i la pasta. I com no, una raig d'oli en cru i sal en escates.
![IMG 2764 IMG 2764](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/66/47/93/img-2764.jpeg)
Molt bo! Bon profit!