Són unes postres que tradicionalment es poden acompanyar d'una bola de gelat de nata o vainilla i, fins i tot, servir-les tèbies buscant el contrast de temperatures. Si concentreu correctament el vi amb el sucre, aquestes peres pràcticament no tindran gust de vi, a l'alcohol del vi, vull dir. Resulten unes postres dolces (i calòriques també) que agraden a grans i petits.

Que millor que endur-se a la boca un bon parell de peres ruixades amb vi! Som-hi!

Ingredients

8 peres de carn dura

1 l de vi negre

1 branca de canyella

150 g de sucre

1 tros de pell de Taronja

Variants:

Es pot fer amb prunes seques en comptes de peres.

Podeu afegir-hi aigua al vi.

La pell pot ser de llimona en comptes de taronja.

S'hi pot afegir clau d'espècia.

Preparació
1.
peres al vi pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
peres al vi pas2

He utilitzat aquestes peres.

3.
peres al vi pas3

El vi no cal que sigui un gran vi, però sí que ha de tenir una qualitat mínima.

4.
peres al vi pas4

Aboquem el vi dins l'olla o cassola on farem les peres.

5.
peres al vi pas5

A continuació hi afegirem el sucre.

6.
peres al vi pas6

Una branca de canyella.

7.
peres al vi pas7

I la pell d'una taronja. Procureu evitar al màxim la part blanca, ja que és amarga.

8.
peres al vi pas9

Mentrestant, peleu les peres.

9.
peres al vi pas10

Retirarem la part inferior de la pera.

10.
peres al vi pas11

Us ha de quedar neta.

11.
peres al vi pas12

També conservarem la branca superior per una qüestió d'estètica.

12.
peres al vi pas13

Incorporem les peres pelades al vi. No cal que quedin cobertes del tot pel vi, però sí almenys les 3/4 parts. Per tant, podeu afegir aigua si cal.

13.
peres al vi pas14

Ara és qüestió de fer bullir el vi amb les peres, el sucre, la branca de canyella i la pell de taronja.

14.
peres al vi pas16

Podeu tapar la cassola.

15.
peres al vi pas17

Doneu-li la volta de tant en tant. Ho deixarem coure lentament fins que les peres siguin toves.

16.
peres al vi pas19

Podeu comprovar si són cuites punxant amb qualsevol cosa la carn de la pera.

17.
peres al vi pas20

Si s'hi enfonsa fàcilment significarà que la pera ja és cuita.

18.
peres al vi pas21

Podeu reservar-les a dins del mateix recipient on les conservarem a la nevera.

19.
peres al vi pas23

... i la branca de canyella.

20.
peres al vi pas24

I deixem que el vi caramel·litzi.

21.
peres al vi pas25

A poc a poc, a foc lent. Uns 15 minuts més, segur. Ha de reduir a la meitat.

22.
peres al vi pas26

Torneu-hi a afegir les peres i deixeu-les refredar.

23.
peres al vi pas27

Ruixeu-les amb aquest almívar que ens ha quedat.

24.
peres al vi pas28

Les peres amb vi es poden servir fredes o tèbies.

25.
peres al vi pas29

I aquí les teniu.

26.
peres al vi pas30

La resta les podeu reservar a la nevera dins un tàper, us aguantaran força dies. Però també heu de tenir present que la pera deixa anar aigua i aquest almívar tan enganxós es convertirà en una salsa més liquada.

27.
peres al vi pas31

Quina pinta eh?

28.
peres al vi pas32

Bon profit!