Com ja sabeu, la pera és una fruita sucosa i carnosa.

És una fruita molt apreciada per les seves propietats nutritives i el seu delicat gust. Es recomana en règims pel seu baix contingut calòric, prop de 53 calories per cada 100 grams. Conté vitamines B1, B2 i niacina o B3, totes del Complex B, que regulen el sistema nerviós i l'aparell digestiu; fortifiquen el múscul cardíac; protegeixen la pell i el cabell i són essencials per al creixement. Destaca per la seva aportació d'aigua, fibra i potassi. Pel seu efecte diürètic també és beneficiosa en cas de retenció de líquids. A més, gràcies al seu baix contingut en hidrats de carboni (sucres), són molt recomanables pels qui pateixen diabetis.

La pera ha d'estar madura, però també ha de tenir una certa resistència perquè aguanti bé la cocció. Al punt, vaja. En definitiva, en un momentet podeu tenir unes postres de cine, i les podeu acompanyar de nata muntada, gelat, crema anglesa, xocolata calenta, caramel o el que més us agradi.

Són delicioses!

Ingredients

6 peres

100 g de mantega

el suc d'una llimona

canyella en pols

4 cullerades de sucre

sucre caramel per decorar

Variants:

Podeu servir-les amb nata muntada o gelat

Preparació
1.
peres al forn pas1

Renteu i prepareu les peres.

2.
peres al forn pas2

Primer de tot, heu d'esprémer una llimona.

3.
peres al forn pas3

Amb el suc de la llimona i un pinzell pintareu les peres pelades. D'aquesta manera evitareu l'oxidació i que es posin massa fosques mentre les prepareu.

4.
peres al forn pas4

Peleu una pera. Deixeu-li la branca superior que quedarà més maca.

5.
peres al forn pas5

Seguidament, pinteu-la amb llimona i reserveu-la. Repetiu l'operació amb totes les peres.

6.
peres al forn pas6

Poseu-les en una safata de forn i, ja de passada, escalfeu el forn a uns 200 graus.

7.
peres al forn pas7

Poseu la mantega a desfer en un cassó.

8.
peres al forn pas8

Afegiu-hi sucre al gust, us aconsello gairebé una cullerada per pera. Jo n'he posat quatre cullerades per a sis peres.

9.
peres al forn pas9

Deixeu senzillament que es desfaci la mantega i es barregi, sense que arribi a bullir.

10.
peres al forn pas10

Amb aquesta barreja, napeu les peres.

11.
peres al forn pas11

Perfecte, un cop cobertes ja gairebé les podeu enfornar.

12.
peres al forn pas12

Eps! Falta el toc de canyella en pols per sobre, al gust.

13.
peres al forn pas13

Ara si, les heu de coure a uns 200 graus durant uns 20 minuts aproximadament, depenent de la mida i la maduresa de la fruita.

14.
peres al forn pas14

A mitja cocció li podeu donar la volta i ruixar-les amb el suc que han deixat anar.

15.
peres al forn pas15

Passat el temps de cocció, deixeu-les refredar una mica i ja les podeu servir, tèbies si us agrada. Altrament, un cop siguin totalment fredes les podeu guardar a la nevera.

16.
peres al forn pas16

Jo les he servit amb un raig de caramel.

17.
peres al forn pas17

Bon profit!