El percebe és un crustaci. Fins aquí penso que hi arribem tots. Creix en roques batudes per les onades. Aquest curiós animal s'explota sobretot des de Galícia i Astúries, Cantàbria, País Basc, Portugal i França (especialment en Belle Isle), sent la costa gallega un dels millors llocs per a aquesta espècie, que constitueix un producte típic de la gastronomia.

Ingredients

500gr. percebes frescos

3 litres d'aigua

180-200gr. sal grossa

Variants:

- Es poden coure amb la mateixa aigua de mar

- La cocció és molt curta, entre 30 i 90 segons depenen de la mida que tinguin

- Es poden acompanyar de patates cuites en la mateixa aigua

- Hi podeu posar unes fulles de llorer a l'aigua

Preparació
1.
percebes pas1

Els d'avui són d'una mida més aviat petita.

2.
percebes pas2

Fan una olor a mar... terrible. Estrany animal, eh?

3.
percebes pas3

Com us comentava, es poden coure amb aigua de mar. Altrament, farem servir sal grossa per salar l'aigua.

4.
percebes pas4

S'hi posen entre 60-70gr. de sal grossa per litre d'aigua.

5.
percebes pas5

Rentem una mica els percebes.

6.
percebes pas6

Esperem a que bulli l'aigua.

7.
percebes pas7

En aquest moment, hi aboquem els percebes.

8.
percebes pas8

I ara esperem a que arrenqui el bull de nou. Alguns diuen que després de resar un pare nostre... ja es poden treure.

9.
percebes pas9

Si és petit es pot treure de seguida, amb 30 segons de cocció. Si és molt gros, espereu un minut i mig.

10.
percebes pas10

I ja podem servir-los, ben calents. Ara és quan heu de retorçar-los la part superior per trencar el cos i extreure'n la carn, tot un plaer pels sibarites.

11.
percebes pas11

Bon profit!