Avui he provat de fer uns pastissets amb uns motlles que tenia de silicona. D'aquelles cosetes que fan tanta gràcia i, en ser relativament petits, fa ganes de menjar-se un. Els podeu congelar i anar traient també. Bàsicament, era una prova per saber que tal em respondria el nou emulsionant que he comprat. No feu aquesta recepta si no teniu l'emulsionant per què no us quedarà gens bé.

Ingredients

Pa de pessic amb cacau (fet amb emulsionant)

125 g cobertura de xocolata negra

sucre bany

brandi/conyac

xocolata "granillo" 

melmelada de gerd o maduixa

Pel bany de xocolata:

100 g nata líquida

100 g cobertura de xocolata negre

50 g mantega

Preparació
1.
pastissets xocolata pas1

En un bol pesarem juntament la farina amb l'impulsor... A continuació...

2.
pastissets xocolata pas2

... farem servir un cacau en pols pur...

3.
pastissets xocolata pas3

... que podem barrejar amb la farina. Reservem aquest bol a part.

4.
pastissets xocolata pas4

Tant aquest impulsor que hem posat...

5.
pastissets xocolata pas5

... com aquest emulsionant...

6.
pastissets xocolata pas6

... ens aportaran el toc especial i professional al nostre pa de pessic.

7.
pastissets xocolata pas7

Ara, posarem l'emulsionant en el bol de la batedora juntament amb el sucre...

8.
pastissets xocolata pas8

... i els ous...

9.
pastissets xocolata pas9

Afegim l'aigua. Ja sabeu que podeu utilitzar aigua o clares d'ou per a fer treballar l'emulsionant.

10.
pastissets xocolata pas11

Bateu durant un minut...

11.
pastissets xocolata pas12

... a velocitat baixa... fins a barrejar bé els ous amb el sucre i amb l'emulsionant.

12.
pastissets xocolata pas14

A continuació, ja podeu afegir la barreja de cacau, farina i impulsor.

13.
pastissets xocolata pas15

... i un cop barrejat... passeu a velocitat màxima... durant 3 o 4 minuts. 

14.
pastissets xocolata pas16

Us emulsionarà.

15.
pastissets xocolata pas19
16.
pastissets xocolata pas20

Escudillem els motlles...I ho enfornarem a 200 graus... uns 25-30 minuts més o menys.

17.
pastissets xocolata pas22

Utilitzeu una varilla de ferro per comprovar si surt neta i si estan cuits per dins.

18.
pastissets xocolata pas24

Un cop cuits, desemmotlleu-los (que sortiran amb molta facilitat) i els deixeu refredar.

És increïble la textura, eh? És tan flonjo que es poden estrènyer.

19.
pastissets xocolata pas26

Són ximples, sí, però ideals per sucar al cafè amb llet.

20.
pastissets xocolata pas28

Si voleu fer-los una mica més elaborats, poseu nata a escalfar. Quan bulli pareu el foc i incorporeu la xocolata i la mantega a trossos.

21.
pastissets xocolata pas29

Només heu de remenar fins a desfer tots els grumolls. Ho reservem i obrirem els pastissets per la meitat. Els banyem amb sucre bany i brandi... i li fem una capa de melmelada de maduixa al mig. Tapem i els banyem.

22.
pastissets xocolata pas30

Finalment, podeu posar-li una mica de xocolata granillo per a rematar els laterals.

23.
pastissets xocolata pas32

Estaven molt bons!... que li preguntin a la meva filla. Bon Profit!