Aquesta setmana, en la secció de plats catalans de La Gourmeteria, el xef Òscar Manresa ens porta aquesta proposta per a començar la setmana amb una recepta lleugera i plena de nutrients per al nostre organisme: la papillota de lluç i pèsols. El lluç destaca pel seu contingut en minerals i proteïnes d’alt valor biològic. Així, el peix més consumit al nostre país, és una font de minerals molt importants com el seleni, el fòsfor, el ferro, el potassi i el magnesi. Les seves proteïnes són considerades de molt bona qualitat gràcies a la seva aportació d’aminoàcids essencials.

Aquest plat és molt fàcil de fer, l'únic que necessitem és un paper d'alumini (en aquest cas l'Òscar Manresa ha fet servir un paper transparent que es ven a les botigues gurmet de gastronomia, però amb paper d'alumini ja funciona perfectament). Hem de posar al forn els pèsols, unes quantes fulles de menta (que donarà un toc refrescant), sal, un rajolí d'oli d'oliva, una copa de vi blanc i el lluç embolicat amb el paper d'alumini. L'Òscar s'estima més el lluç una mica cru, però això és al gust de cadascú. Aquest producte de temporada l'hem d'aprofitar aquests mesos, ja que és molt assequible i a la cuina permet que siguem creatius gràcies a la seva versatilitat. Hem de demanar a la peixateria que ens netegin molt bé la peça de lluç, sense pell ni espines. Nosaltres només en farem servir un tall.

 

Ingredients

- 2 supremes de lluç

- 200 g de pèsols

- 10 fulles de menta

- 1 got de vi blanc

- Oli d'oliva

- Sal

Preparació
1.

En un plat fons col·loquem el paper transparent o de plata. A sobre d'aquest paper, com a base del plat, hi posem unes quantes cullerades de pèsols frescs.

2.

Pel damunt dels pèsols, col·loquem tres o quatre fulles fresques de menta. Això li donarà un toc refrescant.

3.

Incorporem un raig de vi blanc, un altre d'oli d'oliva, sal i per sobre la peça de lluç, que l'haurem enrotllat prèviament.

4.

Tanquem el plàstic transparent fent un llaç (o el paper d'alumini) i ho portem al forn a 180 graus durant 20 minuts. Passat aquest temps, ja podeu gaudir d'aquest plat senzill i exquisit. Bon profit!